02 Temmuz 2007 00:00

Kağıt işçileri direniyor

Özelleştirme sonrası sendikasızlaştırılan Aksu Kağıt Fabrikası işçileri, sendikanın yeniden fabrikaya girmesi için direniyor

Paylaş

Özelleştirme sonrası sendikasızlaştırılan Aksu Kağıt Fabrikası işçileri, sendikanın yeniden fabrikaya girmesi için direniyor.
Fabrika önünde çadır kurup nöbetleşerek eylemlerini sürdüren işçileri, Emek Partisi Ordu İl Başkanı Coşkun Özbucak ve Tüm Köy-Sen Giresun Temsilcisi Orhan Kara ziyaret etti. Ziyareti memnuniyetle karşılayan işçiler, gerekli desteği alamamaktan yakındılar. İşçilerden Mustafa Gözsüz, “Basın bizi haber yapmıyor. Sesimizin duyulmasını istemiyorlar. Ama biz işçiler mücadelemizde kararlıyız. 200 işçi arkadaş olarak ortak davranıyoruz. Selüloz-İş Sendikası’na üye olduğumuz için işverenin ücretsiz izni ile karşılaştık. Asgari ücret alıyoruz. Hiç zam alamıyoruz” dedi. Diğer işçiler de kararlı olduklarını ve birliklerini bozmayacaklarını söylediler.
Ordu’da Sagra işçilerinin sendikalaşma mücadelesini aktaran Coşkun Özbucak da işçilere, patronun oyunlarına karşın birliklerini bozmama uyarısında bulundu. Bugün yaşanan sıkıntıların kaynağının özelleştirme olduğunu vurgulayan Özbucak, tüm sendikaların dayanışma içinde olması gerektiğini söyledi.
Tüm Köy-Sen Giresun Temsilcisi Orhan Kara da işçilerin direnişinin başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını, işçilerin seslerini Türkiye’ye duyurmak için çaba göstereceklerini dile getirdi. (Giresun/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

BASK işçi kadar zam istedi

SONRAKİ HABER

Kalibre Boru işçisinden patronlara oy yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...