02 Temmuz 2007 00:00

BASK işçi kadar zam istedi

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek, işçi ve memura farklı davranılarak yanlı politika izlendiği şikayetinde bulundu

Paylaş

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek, işçi ve memura farklı davranılarak yanlı politika izlendiği şikayetinde bulundu. Mektupta, işçi ücretlerine yapılan yüzde 10 ila yüzde 35 arasında değişen zamların aynısının memura da yapılması istendi.
BASK tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen mektupta, kamu kesiminde çalışan işçi ve memur ücretleri arasındaki makasın memur aleyhine açıldığı yakınmasında bulunularak farkın 2.1 kata ulaştığı belirtildi. Memursuz bir devlet iradesi düşünülmediği ve bu anlamda memurların durumlarında iyileştirmeye gidilmesi gerektiği belirtilen mektupta, 2006 yılında yapılan değişiklikle kurumlar vergisi üst sınırının önce yüzde 30’a, sonra yüzde 20’ye indirildiği ve buna karşılık ücretli kesimin gelir vergisi üst sınırının yüzde 35’te bırakıldığı hatırlatıldı. Söz konusu düzenlemeyle 2006 yılında Telekom’a 400 milyon YTL kaynak transferi yapıldığı kaydedilen mektupta, kamu kesiminde çalışan işçi ve memur arasında gelir uçurumu yaratıldığı bildirildi.
Bu yıl 900 YTL’nin altında ücret alan işçilere 190 YTL artış yapıldığı ifade edilen mektupta, 900 ve 1400 YTL arası ücret alan işçilere 140 YTL, 1400 YTL üzeri ücret alan işçilere yüzde 10 artış yapıldığı hatırlatıldı. Mektupta, aylık maaşı 600-700 YTL arasında olan memura yüzde 4+4 oranında, yaklaşık 55 YTL artış yapıldığı belirtildi.
Mektupta, hükümete yönelik şu görüşlere yer verildi: “Bir hükümetin vatandaşları karşısında adalet ve hakkaniyet prensibiyle hareket etmemesi halinde, yönetim anlayışı tartışmalı olacaktır. Bir iktidarın halka verdiği taahhütleri ancak kamu görevlisi yerine getirir, hükümetin tüm icraatlarını yaşama geçirir. Hükümetin başarılı olabilmesi için kamu görevlilerinin sorunları azaltılmalı, motivasyonları yüksek tutulmalıdır.” (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Kağıt işçileri direniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...