02 Temmuz 2007 00:00

Seçim bürosunda coşku ve hüzün bir aradaydı!

Bin Umut İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in Buca Kuruçeşme Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışı yapıldı. 1000’e yakın kişinin katıldığı açılışta, barış ve kardeşlik sloganları atılırken gençlerin ve kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti

Paylaş

Bin Umut İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in Buca Kuruçeşme Mahallesi’ndeki seçim bürosunun açılışı yapıldı. 1000’e yakın kişinin katıldığı açılışta, barış ve kardeşlik sloganları atılırken gençlerin ve kadınların yoğun ilgisi dikkat çekti. Orhan Doğan için yapılan saygı duruşunun ardından sık sık “Orhan Doğan ölümsüzdür” sloganları atıldı. Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in eski DEP Milletvekili Orhan Doğan’ın cenazesine katılmak için Cizre’ye gitmesi nedeniyle katılamadığı açılışta, ilan edilen üç günlük yas nedeniyle planlanan şenlik de yapılmadı.
Çok çalışma sözü verildi
Bine yakın Kuruçeşmelinin katıldığı açılışta ilk söz alan EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner, Abdullah Levent Tüzel’in katılamaması nedeniyle Tüzel’in vekili olarak katıldığını ifade etti. Yalçıner, “Son sözlerinde barış için, demokrasi için yeterince mücadele edemediği, henüz yapılacak şeyleri kaldığı için Orhan Doğan kardeşimiz özür dilemişti. Bize düşen, Orhan Doğan’ın vasiyetini yerine getirip demokrasiyi kurmaktır. Ancak öyle yaparsak Orhan Doğan’ın aziz hatırası önünde görevimizi yerine getirerek ona ve bütün şehitlere layık olabiliriz” şeklinde konuştu. Yalçıner, alkışlar ve sloganlarla karşılanan konuşmasında, “Kayıkçı dövüşü yapıp dini istismar edenlerle laikçilik yapanlar, birçok konuda kapışmalarına rağmen demokrasi düşmanlığında anlaşabiliyorlar” dedi.
“Orduyu yeterli görmüyorlar, profesyonel ordu tartışmaları yapıyorlar, ancak barış için ordu kurmaya gerek yok, niyet barış değil niyet savaşı derinleştirmek” diyen Yalçıner, Türkiye halklarının Kürdü Türkü Lazı ve Çerkeziyle insanca bir yaşam için üzerine düşeni yerine getirmesi ve çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi. “Geleceğimizi yakalamaya çalışırsak; yani eşitliği, kardeşliği, barışı istersek ve bunun için çaba gösterirsek insanca bir yaşam sürebiliriz” diyen Yalçıner, “Sesimizi duyurmak için sokak sokak çalışmaya” çağrısı yaptı.
SDP İl Başkanı Semra Sezgin’in “Biz ya gerçek demokrasi ya hiç diyoruz. Bize barajlarınız vız gelir vız, geliyoruz. Amed’den, İstanbul’dan, İzmir’den dört bir yandan geliyoruz” sözleri alkışlarla karşılandı.
Türkiye yol ayrımında
“Türkiye önemli bir yol ayrımındadır” diyerek sözlerine başlayan DTP İl Başkanı Mehmet Bayraktar, “Kürtler de Edirne’den Van’a renkleriyle, kültürüyle bu ülkenin bir parçasıdır” dedi. “Halkın ve ülkenin birliğine ve bütünlüğüne olan inancımız tamdır” diyen Bayraktar, 3 bin Kürt köyünü boşaltarak oradaki milyonlarca insanı varoşlara, Çukurovalara mahkum eden zihniyetin Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayattığını ifade etti. “Sınıra 250 bin kişilik bir ordu yığarak Kürtleri bertaraf edeceklerini sananlar yanılıyor. Bu askerler Baykal’ın, Tayyip Erdoğan’ın oğulları değildir. Halkın kanı üzerinden siyaset yapan zihniyeti kınıyorum” şeklinde konuşan Bayraktar, ev ev, kapı kapı dolaşarak barışın ve umudun adaylarını Meclis’e göndermek için seferberliğe çağırdı.
Kuruçeşme seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra Çamlıkule Mahallesi’ndeki seçim bürosunu ziyaret eden heyet coşkuyla karşılandı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sebahat Tuncel için büro açıldı

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...