02 Temmuz 2007 00:00

Mitinglerle anılacaklar

Sivas katliamında yaşamını yiirenler Ankara, İstanbul ve Sivas’ta yapılacak miting ve basın açıklamalarıyla anılacak.

Paylaş

Sivas katliamında yaşamını yiirenler Ankara, İstanbul ve Sivas’ta yapılacak miting ve basın açıklamalarıyla anılacak.
Sivas’ta Madımak Oteli önünde yapılacak etkinliğe siyasi partiler, kitle örgütleri ve sendikalar katılacak. Ethem Bey Parkı’nda saat 12.00’da toplanacak olan kitle Maımak Oteli’ne yürüyecek.
İstanbul Kadıköy’de ise düzenlenecek miting saat 17.00’da başlayacak. Ankara’da Kolej Meydanı’nda da katliamı lanetlemek ve yaşamını yitirenleri anmak için düzenlenen miting saat 18.00’da.
Sivas Katliamı’nın yıldönümü nedeniyle açıklama yapan sendika, parti ve kitle örgütleri, katliamın sorumlularının açığa çıkarılıp yargılanması ve yeni Sivas’ların yaşanmaması için toplumu dinci-laik, Alevi-Sünni diye bölme çabalarının sona erdirilmesini istediler.
Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Vekili Haydar Kaya tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı seçimi etrafında yaratılan laiklik-şeriat gerilimi, toplumu yeni bir çatışmanın eşiğine getirmektedir. Bu gerilim, yeni 2 Temmuz’lara davetiye çıkarmaktadır” denildi.
Demokratik Toplum Partisi’den (DTP), yapılan yazılı açıklamada, da Sivas Katliamı’nın yalnızca Alevilere, aydınlara yönelik olmadığı, ikinci sınıf vatandaş olarak yok edilmesi gereken insanlar olarak görülenlere yönelik bir mesaj olduğu kaydedildi.
Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin Koramaz ise yaptığı açıklamada, “İnsanlarımızın, aydınlarımızın katledilmediği, düşüncelerinden dolayı insanların öldürülüp yakılmadığı, başka bir Türkiye özlemi bir kez daha yükseltilmelidir” ifadelerine yer verdi.
DİSK Genel Sekreteri Musa Çam yaptığı açıklamada,“Sivas olayının gerçek yönlendiricileri yargı karşısına çıkarılmamış, yargılananlar ise kollanmış, hafif cezalarla göstermelik kararlar verilmiş ve en önemlisi de Adalet Bakanlığı yapan bir şahıs tarafından savunulmuşlardır” dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dink cinayeti yargılaması başlıyor

SONRAKİ HABER

Yaşayanlar Sivas’ı anlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...