02 Temmuz 2007 00:00

Dink cinayeti yargılaması başlıyor

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12’si tutuklu 18 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak. Dink’in meslektaşları, kitle örgütleri ve dostları da, davanın yapıldığı Beşiktaş Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yapacak

Paylaş

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan 12’si tutuklu 18 sanık, bugün hakim karşısına çıkacak. Dink’in meslektaşları, kitle örgütleri ve dostları da, davanın yapıldığı Beşiktaş Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yapacak. Sanıkların ifadelerinin alınacağı duruşma, zanlı O.S’nin yaşının 18’den küçük olması nedeniyle basına kapalı görülecek. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya sanık avukatları, müdahil avukatları ve Türkiye’nin dört bir yanından müdahil avukatlara destek vermek amacıyla 500’ü aşkın hukukçunun katılması bekleniyor. Yurtdışından birçok sivil toplum kuruluşu ve temsilcinin de izleyeceği duruşmaya, Dink ailesinden Rakel Dink ve Orhan Dink’in katılacağı bildirildi.
Soruşturma süresince susma hakkını kullanan Erhan Tuncel, daha önce “Mahkemede suçsuz olduğumu kanıtlayacağım” demişti. Dink davasında iddianamede yer almayan, ancak cinayetle ilgisi bulunan iki önemli ismi de açıklayacağını söyleyen Tuncel’in, bu isimleri açıklaması bekleniyor. Yasin Hayal’in ise Erhan Tuncel’i suçlayacağı iddia ediliyor. Hayal’in, Trabzon Mc Donalds’a atılan bombanın Erhan Tuncel tarafından nasıl hazırlandığını, Erhan Tuncel’in bağlantılarını ve Dink’in öldürülmesi gerektiğini Erhan Tuncel’in söylediği şeklinde ifade vereceği öğrenildi.
Tutuklu sanıklarından Yasin Hayal’in adliyeye getirildiği sırada, “Orhan Pamuk akıllı olsun, akıllı” diye bağırması nedeniyle, davaya mağdur olarak dahil edilen yazar Orhan Pamuk, yurtdışında olduğu için duruşmaya katılmayacak. Geniş katılımın beklendiği duruşma nedeniyle, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi doğrultusunda, adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Ağır Ceza Mahkemesi’nin birçok noktasında aramalar yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sizlerle yan yana olmak en büyük arzumdu

SONRAKİ HABER

Mitinglerle anılacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...