03 Temmuz 2007 00:00

İlk kez oy kullanacaklar

İMES Sanayi Sitesi binlerce işçinin çalıştığı bir havza. Okulların tatil olmasıyla daha bir hareketli bu günlerde. Çünkü yüzlerce genç, ailelerine destek olabilmek için İMES’in yolunu tutuyor.

Paylaş

İMES Sanayi Sitesi binlerce işçinin çalıştığı bir havza. Okulların tatil olmasıyla daha bir hareketli bu günlerde. Çünkü yüzlerce genç, ailelerine destek olabilmek için İMES’in yolunu tutuyor. Verilen ücret ise asgari ücret ya da biraz daha altında. Bu gençler bir yandan çalışırken bir yandan da seçimleri konuşuyor. Birçoğu ilk kez oy kullanacak.
Rıdvan Can ilk defa oy kullanacak olan gençlerden. Staj görmek için İMES’e gelen Can, okul bitince işçi olarak çalışmaya başlamış. Siyasetçilere güvenmediğini söylüyor. “Hiçbiri bizi görmüyor; hangi koşullarda çalıştığımızı, neler yaşadığımızı bilmiyor. Seçim başladı ya şimdi vaatlerde bulunuyorlar. Hiçbirini inandırıcı bulmuyorum. Çünkü iktidar olduktan sonra hepsini unutuyorlar” diyen Can, sandık başına gittiğinde işçinin hakkını kim savunuyorsa ona oy vereceğini anlatıyor.
Sorunlar saymakla bitmez
Bektaş Aydın da il kez 22 Temmuz’da sandık başına gidecek. İşçilerin çalışma koşullarının her geçen gün kötüleştiğini dile getiren Aydın, “Şu ana kadar hiçbir siyasetçi bu sorunlara sahip çıkmadı. Sigortalarımız tam yatırılmıyor, ücretlerimiz geç ödeniyor. Anlayacağınız sorunlarımız saymakla bitmiyor, bunun için sandık başına gidene kadar bütün partileri takip edeceğim” diye konuşuyor. Staj için İMES’e gelen Kemal Cankurt da okul bitince işçi olarak çalışmaya başlamış. Sandığa gidene kadar tüm partileri yakından izleyeceğini anlatan Cankurt, kendini Genç Parti’ye yakın hissediyor. Vaatleri hoşuna gidiyormuş. (İstanbul/EVRENSEL)
İnan Dursun
ÖNCEKİ HABER

Arabulucu raporu bekleniyor

SONRAKİ HABER

Sözleşme tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...