03 Temmuz 2007 00:00

Arabulucu raporu bekleniyor

THY ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde hâlâ olumlu bir sonuç çıkmadı. Arabulucu, hazırladığı raporu dün Çalışma Bakanlığı’na sundu. Arabulucu raporunun 6 iş günü içerisinde Hava-İş ...

Paylaş

THY ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde hâlâ olumlu bir sonuç çıkmadı. Arabulucu, hazırladığı raporu dün Çalışma Bakanlığı’na sundu. Arabulucu raporunun 6 iş günü içerisinde Hava-İş Sendikası’na ulaşması, Hava-İş’in de onu takip eden 6 iş günü içinde grev kararını işyerine asması gerekiyor.
Hava-İş Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, arabulucu ile yapılan son görüşmede işverenin verdiği teklifin kendi taleplerinden çok uzak olduğunu, bu koşullarda anlaşmalarının mümkün olmayacağını kaydetti.
Bu süre içinde özverili çalışmayı bıraktıklarını, kurallara uyarak çalıştıklarını, bu pasif eylemlerin bile uçakların rötar yapmasına neden olduğunu belirten Yağcı, işverenin olumlu bir adım atmaması halinde daha etkili eylemler yapacaklarını duyurdu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Yüksek zam’ doğru değil

SONRAKİ HABER

İlk kez oy kullanacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...