03 Temmuz 2007 00:00

Deivid huzursuzluğu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilyalı futbolcu Deivid de Souza’nın, sarı-lacivertli ekipte kalıp kalmayacağının belirsiz olduğunu açıkladı.Özel Acıbadem Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinden sonra basın ...

Paylaş

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Brezilyalı futbolcu Deivid de Souza’nın, sarı-lacivertli ekipte kalıp kalmayacağının belirsiz olduğunu açıkladı.
Özel Acıbadem Hastanesi’ndeki sağlık kontrollerinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, takımın yeni bir forvet oyuncusuna ihtiyacı olup olmadığı yönündeki soruya verdiği yanıtta, Deivid’in durumunun kafasını kurcaladığını bildirdi.
Teknik adam olarak Deivid’in Türkiye’deki ikinci sezonunda daha başarılı olacağına inandığını, bu nedenle kalmasını istediğini kaydeden Zico şöyle konuştu: “Neler yaşayacağımız önümüzdeki günlerde belli olacak. Kimlerin gideceğine, kalacağına bunlara bakmamız gerekiyor. Elbette ki iyi bir forvet oyuncusuna, bir ya da birden fazla forvet oyuncusuna her takım sahip olmak ister. Fakat şu anda daha fazla kafama takılan nokta Deivid’in konusu. Deivid kalacak mı, gidecek mi? Bu konu daha fazla kafamı kurcalıyor. Önümüzdeki günleri beklemekte yarar var. Ben teknik adam olarak Deivid’in takımda kalmasını isterim. Geçen yıl başarımızda büyük rol oynadığına inanıyorum. Daha fazla adapte olmuş şekilde ikinci yılında Türkiye’de yararlı olacağını düşünüyorum. Ben kalmasını isterim.”
‘Volkan ve Serdar yeterli’
Zico, kaleciler Volkan ve Serdar’ın yeni sezon için yeterli olup olmayacağı sorusuna, “Ben onlara güveniyorum. Nitekim son şampiyonluğu da onlarla birlikte aldık” şeklinde yanıt verdi.
Geçen sezon ki kadrodan ayrılanlar için, “Katkılarına teşekkür ederim, umarım gittikleri yerde mutlu olurlar” diyen Zico’nun, takıma yeni katılanlar için yorumu ise “Eminim ve biliyorum ki Fenerbahçe’nin ne kadar büyük olduğunu, hedeflerinin neler olduğunun bilincinde olan oyuncular. İşlerini zevk alarak içten yapan futbolculardır. Hep beraber bunu böyle yapıp başarıya ulaşmak istiyoruz” şeklinde oldu.
Geçen sezon takımın geç toplandığı hatırlatılarak yöneltilen, “Bu sezon da geç oldu diyebilir miyiz?” sorusuna Zico, artık elinde altyapısı oluşmuş bir ekip olduğunu, yeni gelenlerin kendilerini fazla etkilemeyeceğini söyleyerek yanıt verdi.
Yaş değil, profesyonellik önemli
Brezilyalı çalıştırıcı, Roberto Carlos’un yaşlı olduğu şeklindeki eleştirilerle ilgili olarak, “İyi bir profesyonel olduktan sonra yaşın fazla önemi yok” dedi.
Milan örneğini veren Zico, “Milan çok genç futbolcularla Avrupa şampiyonu olmadı. Yaş ortalamasına baktığınızda net görürsünüz. Avrupa’da şampiyon olan Milan’ın kaptanı takımın en yaşlısıydı. O yüzden Carlos’un yaşının önemli olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
Sağlık kontrolleri başladı
Fenerbahçeli futbolcuların yeni sezon öncesi sağlık kontrolleri başladı. Sarı-lacivertli takımın teknik heyetine ve çok sayıda futbolcusuna Özel Acıbadem Hastanesi’nde sezon öncesi sağlık kontrolleri yapıldı.
Teknik direktör Zico ve yardımcılarının yanı sıra ilk gün kontrollerine, Can, Volkan Demirel, Olcan, Kerim, Uğur, Deniz, Önder, Serdar, Semih, Kemal, Tümer, Selçuk, Kezman, geçen sezon kiralık olarak Sivasspor forması giyen Gürhan, yine geçen sezon kiralık olarak İstanbulspor’da forma giyen kaleci Volkan Babacan, genç futbolculardan kaleciler Necati, Mert ve Umut, Alper, Mustafa Cevahir, Onur katıldı.
Ali’den 3 yıllık imza
Fenerbahçe, daha önce anlaştığı futbolcu Ali Bilgin ile dün resmi sözleşme imzaladı.
Ali, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın basın toplantı odasında, asbaşkan Ali Koç, genel sekreter Vedat Olcay ve asbaşkan Mahmut Uslu’nun da hazır bulunduğu törende, kendisini 3 yıllığına sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.
Gurbetçi futbolcu, kendisini isteyen başka takımlara rağmen Fenerbahçe’yi tercihinde, Antalyaspor formasıyla Kadıköy’de geçen sezon çıktığı maçta gördüğü atmosferin etkili olduğunu belirterek, “Bu transferde emeği geçen yöneticilere teşekkür ediyorum. Böyle bir takımda oynamaktan mutlu olacağım. İnşallah elimden geleni bu forma için yapacağımı düşünüyorum. Fenerbahçe büyük bir camia.
Antalyaspor ile burada maça çıktığımda çok etkilendiğim bir atmosferde olduğumu gördüm. Bu, seçimimde büyük bir rol oynadı. Aynı zamanda Fenerbahçe ligin şampiyonu” diye konuştu.
Roberto Carlos’un yanı sıra sarı-lacivertli ekipteki yıldız isimlerle birlikte forma giymesinin kendisi için zevk olacağını kaydeden Ali, “Hepsi dünya çapında. Bu oyuncularla oynama şansı bulmaktan mutluyum. Tam zamanında geldiğimi düşünüyorum” dedi.
Antalyaspor’dan ayrılışında yaşananlarla ilgili soruya da yanıt veren Ali, eski takımının geçen sezonun son maçına sakat olduğu için çıkamadığını hatırlatarak şunları kaydetti: “Bir şeye açıklık getirmek istiyorum. Son K.Erciyesspor maçı öncesi sakatlık yaşadım ve adalemde yırtık çıktı. Son maçta oynamam imkansızdı. Bunu da kamuoyuna belirtmek istiyorum. Hocanın haberi vardı tabii. Bunu doktorlar, yönetim ve hocam da biliyordu.” (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Nobre’ye özel program

SONRAKİ HABER

İş kazaları can aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...