03 Temmuz 2007 00:00

Hayal: Emniyet bizi kumanda etti

Hrant Dink suikastı sanıklarından Yasin Hayal’in, duruşma öncesi savcıya mektup yazarak “Devlet görevlerinde kullanıldıysak bizim haklarımızı korumak devlete düşmez mi” diye sorduğu ortaya çıktı.

Paylaş

Hrant Dink suikastı sanıklarından Yasin Hayal’in, duruşma öncesi savcıya mektup yazarak “Devlet görevlerinde kullanıldıysak bizim haklarımızı korumak devlete düşmez mi” diye sorduğu ortaya çıktı.
Dink suikastından sonra Trabzon’da yakalanarak İstanbul’a getirilen Hayal, alınan ilk ifadesinde birçok detayı gizlemiş, olayı tetikçi O.S’yle birlikte planladıklarını söylemişti. Tutuklandıktan bir süre sonra ise savcılara yeniden ifade vermek istemişti. Hayal’in, Tekirdağ Cezaevi’nde alınan bu ifadesi, birçok detayı ortaya çıkarmıştı. Hayal, polis muhbiri Erhan Tuncel’in cinayetin planlayıcılarından biri olduğunu söylüyordu. Dahası, Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) para ve eşya yardımı aldığından söz ediyor, Trabzon’daki faaliyetlerini anlatıyordu. Hayal, daha sonra savcılara bir mektup daha yazdı, bundaysa Tuncel’le kitap hazırlığı içinde olduklarını belirtip Çeçenistan’a nasıl gittiğinin detaylarını verdi.
Duruşma günü yaklaşırken Hayal, cezaevinde bir mektup daha yazdı. Hayal, 9 Mayıs tarihli ‘Sitemkârım’ başlığı altında yazdığı mektubunda, savcıya şöyle sesleniyor: “Size samimi itirafta bulundum, önemli bilgiler verdim, karşılığı bu mu olmalıydı?”
‘Derin devleti kavrayamadım’
Hayal, mektubuna şu itirafla devam ediyor: “Sayın savcım, ben bu derin devlet, derin millet kavramlarını pek kavrayabilmiş değilim. Ama ortada kesin olan bir şey var ki, o da Emniyet içinde legal mi illegal mi bilmiyorum, bir grup bizi kumanda etti. Bu aşikârdır. Siz bunu gördüğünüz halde bizim hakkımızı muhafaza etmediniz. Şimdi soruyorum: Eğer biz devlet görevlerinde kullanıldıysak, bizim haklarımızı korumak devlete düşmez mi?” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Hrant’ı korumayanlar duruşmada kuş uçurtmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa