03 Temmuz 2007 00:00

Avcı kansere dikkat çekti

Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, Gebze ilçesi Darıca beldesinde Kazım Karabekir, Piri Reis, Osman gazi ve Fevzi Çakmak mahalleleri ile Dilovası’nda seçim irtibat büroları açtı.

Paylaş

Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, Gebze ilçesi Darıca beldesinde Kazım Karabekir, Piri Reis, Osman gazi ve Fevzi Çakmak mahalleleri ile Dilovası’nda seçim irtibat büroları açtı.
Dilovası’nda mitinge dönüşen açılışa yaklaşık 600 kişi katıldı. Onlarca araçtan oluşan konvoy eşliğinde Dilovası’na gelen Avcı, havai fişeklerle karşılandı.
DEP eski Milletvekili Orhan Doğan anısına saygı duruşu ile başlayan açılışta, konuşan Avcı, “Türkiye’de hâlâ kan akıyor, genel bütçenin yüzde 42’si silahlanmaya ayrılıyor; eğitim, sağlık paralı hale getiriliyor, insanlar açlıkla boğuşuyor dedik, yollara düştük” dedi. Dilovası’nda 9 yıl içinde ölen insanların yüzde 49’unun kanserden öldüğünü belirten Avcı, “Kanserden ölenlerin yüzde 83’ü akciğer kanserinden ölüyor. Akciğer ilk olarak hava ile temas eden organ. Eğer hava kirli ise kanser üretiyorsa, akciğerlerin bundan kurtuluşu olmaz. Biz buna kader olarak yaklaşamayız” dedi.
Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olmadan önce ABD’ye gidip icazet aldığını belirten Avcı, “5 yılda o Beyaz Saray’ın başbakanı olduğunu gösterdi. Siz burada kanserden ölmüşsünüz, onun umurunda bile değil. Sayın Başbakan bu noktada hangi yasal düzenlemeyi yaptı? Hiçbir şey. O IMF’ye boyun eğdi. Sorarlar ona ‘Sen kimin hükümeti idin, kimin başbakanı idin’ diye” dedi.
Bin Umut Adaylarının işçi ve emekçilerin, ezilen halkların temsilcisi olacağını belirten Avcı, “Biz ezilenlerin taleplerini o kürsüden haykıracağız. Biz sorunları sizlerle tartışacağız, sizlerle projelendireceğiz, Meclis’e taşıyacağız” dedi.
DTP Parti Meclisi Üyesi Medeni Kırıcı da “Daha önce mazeretleri vardı. ‘Barajı aşamazsınız’ diyorlardı. Artık bir tek oyumuz bile heba olmayacak. O bilinçle çalışmalara dört elle sarılmalıyız” dedi.
EMEP İl Başkanı Güner Kizir, “Bin Umut Adayları barışın, kardeşliğin, demokrasinin, emeğin temsilcileridir. Onları Meclis’e göndermek boynumuzun borcudur. Orhan Doğan’ın bıraktığı bayrağı devralmak için, Bin Umut Adayları ve Mustafa Avcı’yı Meclis’e göndereceğiz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Abdullah Levent Tüzel: İdam üzerinden rekabet ediyorlar

SONRAKİ HABER

Sandığa sahip çıkacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...