03 Temmuz 2007 00:00

Abdullah Levent Tüzel: İdam üzerinden rekabet ediyorlar

Kadifekale’de yapılan seçim irtibat bürosunun açılışı oldukça coşkulu geçti. Kadifekale’de yaşayan onlarca çocuk, İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in etrafını sararak, “Çocuklar savaş istemiyor” sloganı attı.

Paylaş

Kadifekale’de yapılan seçim irtibat bürosunun açılışı oldukça coşkulu geçti. Kadifekale’de yaşayan onlarca çocuk, İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in etrafını sararak, “Çocuklar savaş istemiyor” sloganı attı. Açılışta konuşan DTP PM üyesi Mizgin Irgat, Orhan Doğan’a sahip çıkmanın Bin Umut Adayları’nı Meclis’e göndermek olduğunu belirtti. Irgat ayrıca, bağımsızların birleşik oy pusulasına konulması ile ilgili olarak da, “Kürt kadınları okuma yazma bilmese de adayının yerini bulur ve oyunu verir” dedi.
Açılışa katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Terzi de, Tüzel’i Meclis’e göndermenin sadece bir milletvekili seçmek olmadığını ifade ederek, “Bir sosyalistin ve ezilenlerin, emekçilerin Meclis’e girmesidir” dedi.
Abdullah Levent Tüzel de konuşmasında MHP ve CHP’nin, ‘kim daha çok idamı istiyor’ üzerinden rekabete girdiğini belirterek, “Bahçeli idam ipi atıyor. Bunlar tarihten öğrenmemiş. Tarihte idam edilenleri halk bağrına basmıştır” dedi. Yıllardır inkar, imha ve kan üzerinden politika yapanların şimdi Irak’a savaş açmaya hazırlandığına dikkat çeken Tüzel, “Bu tehlikeli bir oyundur elinizde patlar” dedi. Tüzel, “22 Temmuz’dan sonra da Meclis’te Orhan Doğan’ın mücadelesini sürdürmeye söz veriyoruz” dedi.
Eskiizmir semtindeki Kartal Park’ta düzenlenen Sivas Katliamı anmasında konuşan EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner, katliamın olduğu sırada Sivas’ta olduğunu belirterek yaşananları anlattı. İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’in konuşması da geceye katılanlarca ayakta alkışlandı. Konuşmaların ardından Cevdet Bağca bir konser verdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sırrı Keleş Batıkent’te büro açtı

SONRAKİ HABER

Avcı kansere dikkat çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...