04 Temmuz 2007 00:00

Graniser işçileri komite kurdu

Çimse-İş Sendikası’nda örgütlenme mücadelesini tamamlayan Graniser işçileri, toplusözleşme için hazırlıklarını sürdürüyor. İşçiler, yaklaşık 150 kişinin katılımıyla toplantı düzenlediler.

Paylaş

Çimse-İş Sendikası’nda örgütlenme mücadelesini tamamlayan Graniser işçileri, toplusözleşme için hazırlıklarını sürdürüyor. İşçiler, yaklaşık 150 kişinin katılımıyla toplantı düzenlediler.
İşyerine sendikanın gelmesiyle mücadelenin bitmediğini, aksine yeni başladığını söyleyen işçiler, rehavete kapılıp her şeyi sendikacılara bırakmayacaklarını, sürece müdahale edeceklerini belirttiler.
Birlik bozulmayacak
Bugüne kadar birlik ve beraberliklerini bozmadıkları için başardıklarını dile getiren işçiler, bu tavırlarını sürdürüp çektikleri sıkıntının meyvesini alacaklarını bildirdiler. Örnek bir toplusözleşme imzalamak için her bir çalışanın aktif rol alması gerektiği üzerinde fikir birliğine varan işçiler, toplusözleşme için aralarında işten atılan işçilerin de bulunduğu 45 kişilik yeni bir işçi komitesi oluşturdular.
Toplantıda ayrıca şu kararlar alındı: “İşyeri temsilcilerini seçimle belirlemek. Gelinen süreci Akhisar halkıyla paylaşmak için Akhisar halkına dönük bir bildiri hazırlayıp en yaygın şekilde dağıtmak.”
Özocak işçileri ziyaret etti
Bin Umut Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak, Akhisar’da Graniser işçilerini ziyaret etti.
Yaklaşık 100 işçinin katıldığı toplantıda konuşan Şahismail Özocak, Meclis’te işçi ve emekçilerin taleplerini dile getireceklerini belirtti. Graniser işçilerinin mücadelesini yakından izlediğini ve yaşanan sıkıntıları bildiğini ifade eden Özocak, Graniser işçilerinin diğer işçilere örnek olacağını bildirdi.
“Salihli’de grevde olan belediye işçilerini de ziyaret ettim. Onların selamlarını getirdim size. Onlar da ekmekleri için, aşları için mücadele ediyorlar. 400 milyona çalışıp yüzde 12 zam istedikleri için polis saldırısına maruz kalıyorlar. İşte bizler tüm bu sorunları Meclis’te dile getirmek için aday olduk” diyen Özocak, Meclis’te bulunan AKP ve CHP’nin oyu emekçilerden aldığını ancak hizmeti patronlara verdiğini vurguladı. “Biz icazeti para babalarından değil emekçilerden alacağız” diyen Özocak, işçilere mücadelelerinde başarılar diledi. (Akhisar/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İşyeri temsilcisi direnişte

SONRAKİ HABER

AKP öğretmenleri aldattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...