04 Temmuz 2007 00:00

Sendikamızı büyütelim

Merhaba Evrensel okuru dostlar! Öncelikle Öz İplik-İş Adana Şubesi’ndeki işçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Öz İplik-İş’te bu haksızlıklar gelenek haline geldi.

Paylaş

Merhaba Evrensel okuru dostlar! Öncelikle Öz İplik-İş Adana Şubesi’ndeki işçi arkadaşlarımı tebrik ediyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Öz İplik-İş’te bu haksızlıklar gelenek haline geldi. Çünkü biz de aynı kaderi paylaşıyoruz. Sayın Yusuf Engin, birçok yalan dolanla işçileri ezmeye devam ediyor. Bunu hiç kimseye yutturamaz! 23 Haziran’da Evrensel gazetesi ile yaptığı röportajda bunu açık ve net olarak ortaya dökmüş; Aykut Duyan’ın işten çıkarılmış bir işçi olarak seçilmesinden patronun hoşnut olmadığını açıklamış, ve ardından yine “Biz de elimizden geleni yapacağız” diye açıklamada bulunmuş.
Doğru(!), elinden geleni ardına koymuyor. Yıllardır kendileriyle birlikte çalışan şube başkanlarının arabaları, telefonları, özel harcamaları sorulmazken işçinin iradesini temsil eden yöneticiler seçilince genel merkez tarafından bunlar şubelerden alındı. Şubeleri kapatmakla tehdit ettiler.
Daha önce sendikaya üye olan arkadaşların üye kayıt masraflarını kimin ödediği konusu sorun olmuyordu. Kayıt olan işçilerden hiçbir ücret talep edilmiyordu. Örneğin biz, 10 yılı aşkındır bu işyerinde çalışıyoruz ve sendikalıyız. Ne biz kayıt ücreti ödedik, ne de bizden sonra üye olan arkadaşlarımız... Ama şimdi ise sendikamızın örgütlü olduğu Arsan Tekstil’de sendikaya üye olmaya gelen arkadaşlarımıza üye kayıt ücretlerini kendilerinin ödemeleri gerektiğini söyleyen sendika yöneticilerine; “Neden, daha önce üye olan işçiler ödemiyordu” hatırlatması yapılınca, sendika yöneticileri de “Elimizde bütçe yok, genel merkez de bunu karşılamıyor. Bu nedenle biz de zor durumda kalıyoruz” dediler. Böyle olunca arkadaşlarımızın arasında sendikaya karşı bir güvensizlik oluşuyor. Bunlara rağmen biz yeni yönetime seçilen arkadaşlarımızın arkasındayız. Sendikamızı daha da büyütmek için elimizden geleni yapacağız.
Öz İplik-İş Sendikası’ndan bir işçi (KAHRAMANMARAŞ)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye Haber-İş Sendikası’na açık mektup

SONRAKİ HABER

Bin Umudu çoğaltmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...