04 Temmuz 2007 00:00

Basında temizlik sürüyor

Radikal’deki büyük kıyım ve Sabah’a yapılan müdahale ile gündeme gelen basında seçim temizliği, başka kurumlara da sıçradı. Show’dan işten çıkarmaların yanı sıra, Amerikan kanalı Fox’ta bile hükümet müdahalesi yaşandı.

Paylaş

Radikal’deki büyük kıyım ve Sabah’a yapılan müdahale ile gündeme gelen basında seçim temizliği, başka kurumlara da sıçradı. Show’dan işten çıkarmaların yanı sıra, Amerikan kanalı Fox’ta bile hükümet müdahalesi yaşandı.
Çukurova grubuna bağlı Show TV’de 30 kişinin işten çıkarıldığı belirtildi. Önceki gün akşam saatlerinde tek tek çağrılarak işlerine son verildiği açıklanan Show TV çalışanlarının 20’si teknik departmandan. Yıllardır Show Haber’de kameraman olarak görev yapan Göçhan Yıldırım, prodüktör Murat Taşkıran, Ankara Haber merkezinden muhabir Melik Yiğitel, kameraman Atilla Uslu, ilişiği kesilenler arasında.
İşten çıkarma olaylarının artacağı tahmin ediliyor.
Fox kanalında da ilginç bir gelişme yaşandı. Fox TV’nin Programdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Canan Obay’ın görevden ayrıldığı birkaç gün önce açıklanmıştı. Medyatava sitesinin haberine göre, bu görevden almada Egemen Bağış’la ilgili bir haber rol oynadı. Habere göre olay şöyle gelişti: Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, cumartesi günü Fox TV’de İzzet Yıldızhan ve Muazzez Ersoy’un sunduğu programa konuk olmuştu. Program sırasında Bağış’ın AKP hakkında övücü sözler söylemesi üzerine reklam arasında Canan Obay, yayını arayarak Bağış’a ulaştı. Obay, Bağış’a “Tek taraflı seçim propagandası yaparak YSK ve RTÜK’e karşı beni zor durumda bıraktınız. Ayrıca bu bir eğlence programı” dedi. Bu gelişme üzerine Fox TV yönetimi bir gün sonra Obay’dan Egemen Bağış’a bir özür mektubu yazmasını istedi. Pazartesi günü bu mektubun yazılmasını isteyen Fox yönetimine, Obay “Özür dilenecek bir şey yapmadığını” bildirdi. Obay’ın bugün özür mektubu yazmaması üzerine de istifaya zorlandığı iddia edildi.
Daha önce de Radikal gazetesinden 41 kişinin işine son verilmişti. Devletin el koyduğu Sabah gazetesinde ise, sendikalaşma çalışması yürütenler işten çıkarılmış, genel yayın yönetmeni ve başyazarı dahil olmak üzere birçok kişi baskılara dayanamayarak ayrılmıştı. Bütün bunların seçimden hemen öncesine rastlaması tartışma yaratmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

kendi heykelini kendi açan adam

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...