04 Temmuz 2007 00:00

Feldkamp seyircisiz maçları düşünüyor

Alman çalıştırıcı, Galatasaray’ın yaptığı antrenmandan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında takımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heniz Feldkamp, takımda şimdiye kadar yapılan bütün transferlerin kendisinin onayıyla olduğunu söyledi.
Alman çalıştırıcı, Galatasaray’ın yaptığı antrenmandan sonra Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında takımı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Çalışmalarına kontrollü bir şekilde başladıklarını ve futbolcularının kondisyonlarının üst seviyelerde olduğunu ifade eden Feldkamp, “Şimdiye kadar kendi aramızda küçük oyunlar oynadık. Bireylerin kendi aralarındaki uyumu konusunda daha çalışmalarımızın büyük kısmını yapmadık. Takımda yapılan transferler benim onayımla oldu. Son olarak Volkan da benim onayımla alındı. Tabii ki bazılarını çok yakın tanımıyor olabilirim. Bilgi eksiğim varsa da ekibimde olanların bilgisi dahilinde onaylar verilir. Şimdi önemli olan takımdan yanlış adam göndermemektir” diye konuştu.
Disiplinden ödün yok
Transfer konusuyla ilgili soruları yanıtsız bırakan Alman çalıştırıcı, “Bundan sonra futbolcu alımı konusunda konuşmayalım. Şu an üzerine durduğum konu kamp. Kampa 28-29 kişi ile gitmeyi düşünüyorum. Bununla ilgili çalışıyorum. Kararımı yarın vereceğim” dedi.
Disiplinli bir yapıya sahip olduğunu ve özel yaşantısında da çok disiplinli davrandığını vurgulayan Feldkamp, şunları kaydetti: “Ben hep disiplinliydim. Disiplin sözcüğü benim için çok sert bir sözcük. Bunu söylerken, burada yaptıklarımız ve öğretmek istediklerim büyük bir ciddiyet ile yapılmalı. Bütün bunları yaparken de hata yapıyorlar. Hata da yapabilirler ama çalışmalarımızdan onların da zevk almasını istiyorum. Futbolculara daha çok zaman ayırıp, onları daha yakından tanıyorum. Bu da bana keyif veriyor.”
Karl Heinz Feldkamp, yabancı futbolcuları konusundaki soruları yanıtlarken, takıma bugün katılan Song hakkında yorumda bulunmayacağını, Tomas’ın da ilk idmandan bu yana düzenli çalıştığını ifade ederek, en büyük sorunlarının Carrusca olduğunu belirtti.
Takımlarında 6 yabancının olduğunu, ancak ameliyat olduğu ve tam iyileşemediği için Carrusca’dan kısa süre içerisinde yararlanamayacağını dile getiren Feldkamp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Carrusca konusunda büyük hayal kırıklığına uğradım. Kendisinden 5-6 hafta faydalanamayacağım. Onu saymazsak 5 yabancımız kalıyor. Bu beni çok üzüyor.”
Feldkamp, antrenmanda yaptığı çalımlar nedeniyle kendisini sinirlendiren Hasan Şaş’ın şova yönelik bir oyun sergilediğini ve bundan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.
‘Kalecileri tanımak istedim’
Feldkamp, kaleciler ile yaptıkları çalışmada onları yakından tanımak istediğini söyledi. Alman teknik adam, şunları kaydetti:
“Daha önceden bu 3 kaleci arkadaşımız ile çalışmaya karar verdik. Onları yakından tanımak için beraber olmak istedim. Son durumları ne seviyede diye. Tüm özelliklerini tanımaya çalışıyorum. Kalecinin sahip olması gereken standart hareketleri ve temel hareketleri vardır. Onları yakından görmek istedim.”
UEFA Kupası
Alman çalıştırıcı, UEFA Kupası ile ilgili düşüncelerini de şöyle dile getirdi: “Takımımız UEFA Kupası’nı geçmiş dönemde kazandı. Ama bana şimdi faydası yok. Kura çekimini beklemek lazım. O zaman oturur düşünürüz. Benim için en önemli sorun seyircisiz oynayacağımız 5 maç. Onları düşünüyorum kafamda, felaket olarak görüyorum.” (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Arjantin ve Paraguay çeyrek finalde

SONRAKİ HABER

‘Rakibi hafife almamalıyız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...