04 Temmuz 2007 00:00

İzmir’de Bin Umuda büyük destek

Abdullah Levent Tüzel ise destek verenlere teşekkür ederek Bin Umut Adayları olarak tüm çabalarının barışı, demokrasiyi, halkların kardeşliğini sağlamak; anaların daha fazla gözyaşı dökmesini engellemek olacağını belirtti.

Paylaş

İzmirli aydın, akademisyen, emek ve kitle örgütü temsilcisi 148 kişi, ortak bir deklarasyonla İzmir Bin Umut Milletvekili Adayları Abdullah Levent Tüzel ve Mehmet Muhdi Aslan’ı desteklediklerini açıkladılar. Açıklamada, tüm İzmirliler ile “gerçek sol, sosyalist, bağımsızlıkçı, laik, yurtsever güçler de sorumlu davranmaya ve ortak bağımsız adayları” desteklemeye çağrıldı.
İzmir’de aralarında Yazar Hacay Yılmaz, Bülent Habora, Turgutlu Gündelikçi İşçiler Dayanışma Derneği Başkanı Cevher Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Yunus Remzi Zoraoğlu, İzmir Tabip Odası eski Başkanı Dr. Zeki Gül, Yazar Hayri Kako Yetik, Yapı Yol-Sen İzmir Şube Başkanı Medet Selvi, 14 Mayıs Platformu İzmir İnisiyatifi, Prof. Dr. İzge Günal, Prof. Dr. Melek Göregenli, Genel-İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Cafer Konca, Ege 78’liler Derneği, Petrol İş Aliağa Şube Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Doğan gibi isimlerin bulunduğu İzmirli aydın, akademisyen, emek ve kitle örgütü temsilcisi 148 kişi, ortak bir deklarasyonla İzmir Bin Umut Adaylarını desteklediklerini açıkladılar.
Halka çağrı
Konak Life Kafe’de dün yapılan toplantıda, imzacılar adına ortak açıklamayı Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Cem Terzi yaptı. Prof. Dr. Terzi, “IMF ve piyasacı sermaye programları karşısında emekçilerin ve halkın taleplerini savunmak, *kamu hizmetlerinin eşit, parasız, nitelikli ve ulaşılabilir olmasını savunmak; savaşa, emperyalizme ve her türlü sınır ötesi askeri operasyonlara karşı çıkmak, halkların eşitlik, özgürlük ve kardeşliğini savunmak, Kürt sorununda şiddeti reddetmek ve demokratik barışçıl çözümü savunmak, darbeciliğe ve militarizme karşı demokrasi ve halk iradesinden yana tutum almak, din istismarına, ayrımcılığa, baskılara karşı gerçek laiklikten ve özgürlüklerden yana olmak, cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığına karşı eşit hakları savunmak, doğa katliamına karşı çevre, toprak ve insanlıktan yana olmak, engellilerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeleri savunmak için İzmir’in bağımsız milletvekili adayları 1. Bölge’de Abdullah Levent Tüzel ve 2. Bölge’de Mehmet Muhdi Aslan’ı desteklediklerini” söyledi. Terzi, “Bizler, işçi, emek ve meslek örgütü temsilcisi, bilim insanları, demokratik kurum temsilcileri, demokrasi, barış ve insan hakları savunucuları olarak gerçek sol, sosyalist, bağımsızlıkçı, laik, yurtsever güçleri de sorumlu davranmaya ve tüm halkımızı ortak bağımsız adaylarımızı desteklemeye çağırıyoruz” diye konuştu.
‘Bin acıyı Bin Umuda dönüştüreceğiz’
Toplantıda söz alan Yazar Namık Kuyumcu da Bin Umut Adaylarının seçim barajı ile susturulmaya çalışılan vicdanların sesini Meclis’e duyuracağına inandıklarını belirterek “Dostluğun, paylaşımın, sosyalizmin, belleğin, tarihin ve düşlerimizin temsil edilebilmesi için Bin Umut Bağımsız Adaylarını destekliyoruz” dedi.
Eğitim Sen 6 No’lu Şube Başkanı Adil Serim, Bin Umut Adaylarının, “Emekçilerin her gün biraz daha eksiltilen ekmeklerinin her bir diliminin hesabını Meclis’te soracaklarını” dile getirirken, Av. Eylem Yıldız ise Kürt sorununun şiddetle çözülmeye çalışılmasına değinerek, “Bin acıdan geldik. Kadınlarımız eşlerini, evlatlarını, çocuklarını kaybetmesine rağmen bu bin acıyı bin çiçeğe dönüştürmeye çalıştı. Şimdi bu bin çiçeği Bin Umuda dönüştürüyoruz” dedi. Yıldız, tutuklu bulunan 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Muhdi Aslan’ı da 23 Temmuz sabahı Kırıklar Cezaevi önünden alarak Meclis’e uğurlayacaklarına inandığını da ekledi.
Abdullah Levent Tüzel ise destek verenlere teşekkür ederek Bin Umut Adayları olarak tüm çabalarının barışı, demokrasiyi, halkların kardeşliğini sağlamak; anaların daha fazla gözyaşı dökmesini engellemek olacağını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Savaş isteyenler baraja gömülecek’

SONRAKİ HABER

Osmanlı’da oyun bitmez!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa