04 Temmuz 2007 00:00

Barajın yanında susuzluk çekiyoruz

Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş’ın katıldığı toplantıda konuşan Kesikköprülüler, Kesikköprü Barajı’nın yanı başında olup da susuz kalmaktan şikayetçi.

Paylaş

Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş’ın katıldığı toplantıda konuşan Kesikköprülüler, Kesikköprü Barajı’nın yanı başında olup da susuz kalmaktan şikayetçi.
Toplantıda konuşan Şükrü Erbaş, bağımsız aday projesini anlatarak emekçilerden oylarına sahip çıkmalarını istedi. “Bağımsız adaylara verilecek her oy kendimize verilmiş oydur” diyen Erbaş, bağımsız adayların Meclis’e girmesiyle ülkemizde barış ve demokrasi mücadelesinin güçleneceğini söyledi. DTP ve EMEP yöneticileri, Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Satı Burunucu ve Kesikköprü Belediyesi emekçilerinin katıldığı toplantıda Kürt emekçiler, dağıtmak üzere Erbaş’ın broşürlerini alarak, seçime kadar ve seçim günü neler yapacaklarını tartıştılar.
Toplantıdan önce geçen hafta traktörünün kanala düşmesiyle hayatını kaybeden Halil Özdemir’in ailesini ziyaret eden Erbaş ve beraberindekiler, aileye başsağlığı dilediler. Halil Özdemir’in 70 yaşındaki annesi Hatice Özdemir, çocukları daha çok küçükken eşini kaybettiğini, yaylalarda tek başına çobanlık yaparak çocuklarını büyüttüğünü söyledi. Erbaş’a “Nereye giderseniz, arkanızda olacağım” diyen Hatice Özdemir, Bin Umut Adaylarını destekleyeceklerini söyledi.
Yıllardır içme suyu problemi bir türlü çözülmeyen Kesikköprü halkı ise ihalesi tamamlanan projeye başlanmasını bekliyor. Bin 800 nüfuslu Kesikköprü’de ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşılıyor. Türkiye’deki gelişmelerden kaygı duyan Kesikköprülüler, yılda bir kez ellerine geçen mahsul gelirinin borçlarına bile yetmediğini, yıllardır yoksullukla boğuşarak bugünlere geldiklerini ifade ettiler.
Mamak’ta ev toplantıları
Şükrü Erbaş, Mamak’ta da ev toplantıları yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Mamak’ın Şahintepe, General Zeki Doğan ve Çobançeşme mahallelerinde ev toplantılarına katılan Erbaş, mahallelilerin sorunlarını dinledi. Erbaş, mahallelilerle Kürt sorunu, Ortadoğu’daki emperyalist işgaller, hükümetin ekonomi politikası gibi birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulundu. Erbaş, Bin Umut Adaylarının işçilerin, ezilenlerin haklarını savunmak üzere Meclis’e gireceklerini, özelleştirmelere, IMF programına Meclis kürsüsünden karşı çıkacaklarını belirtti. Emek Partisi Mamak İlçe Başkanı Ahmet Demirel, Şükrü Erbaş’ın seçim çalışmalarını emekçilerin destekleriyle ve gayretleriyle sürdürdüğünü belirterek, “Mamak’ta girilmedik mahalle, sokak, ev bırakmadan, çalışmalarımızı hızlandırmalıyız” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Döşeyen Manavgat’ta coşkuyla karşılandı

SONRAKİ HABER

‘Savaş isteyenler baraja gömülecek’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...