04 Temmuz 2007 00:00

Beytüşşebap Belediye Başkanı Dursun’a suikast girişimi

Şırnak’ta Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un makam aracının her sabah geçtiği yol üzerine bırakılan şüpheli paketten bomba çıktı. Polisin, şüpheli paketi ateş açarak imha etmek istemesi büyük bir patlamaya neden oldu.

Paylaş

Şırnak’ta Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un makam aracının her sabah geçtiği yol üzerine bırakılan şüpheli paketten bomba çıktı. Polisin, şüpheli paketi ateş açarak imha etmek istemesi büyük bir patlamaya neden oldu.
Edinilen bilgilere göre dün sabah saat 08.30’da belediyeye gitmek üzere makam aracına binen Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’un makam aracının her sabah geçtiği yol üzerine bırakılan şüpheli paket dikkatleri çekti. Olayın Emniyet Müdürlüğü’ne bildirilmesi üzerine gelen polisler, çevrede hiçbir güvenlik önlemi almadı ve şüpheli paketi şimdiye kadar eşine rastlanmamış bir şekilde imha etti. Bir çatının üzerine çıkan polisler, söz konusu pakete tek el ateş etti ve paket büyük bir gürültü ile patladı.
Patlamanın etkisi ile caddede çukur oluşurken, çevredeki binaların camları kırıldı.
Bu arada bombanın patladığı caddede her zaman askerlerin bulunduğu, fakat söz konusu olayın yaşandığı saatlerde askerlerin olmadığı ileri sürüldü.
Polislerin tavrına tepki gösteren Belediye Başkanı Dursun, şunları dile getirdi: “Polisler bir çatının üzerine çıkarak pakete tek el ateş etti. Ve paketi patlattı. Kaç defa savcıyı aramamıza rağmen, bir yandan olay yerinde hiçbir güvenlik önleminin alınmaması, bir yandan da kalkıp bir çatıdan tek el ateş açarak bombanın patlatılması, insanların kafasında karışıklık yaratıyor. Her sabah geçtiğim yolun kenarına bomba bırakılmış olmasından dolayı bu eylemin şahsıma yapılmak istendiğini, bir suikast girişimi olduğunu düşünüyorum.”
DTP’den tepki
Bu arada DTP Genel Merkezi, Beytüşşebap Belediye Başkanı Faik Dursun’a yönelik suikast girişimini kınadı. DTP’nin açıklamasında, olayın DTP’li belediyelere yönelik baskıların suikast girişime kadar vardırıldığının göstergesi olduğu belirtildi. DTP Eşbaşkan Vekili Nurettin Demirtaş başkanlığında bir heyet ise incelemede bulunmak üzere Beytüşşebap’a hareket etti. (Şırnak/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Sağlık ocaklarında ilk gün para alınmaya devam edildi

SONRAKİ HABER

Demokrasi Platformu’ndan Bin Umut Adaylarına tam destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...