04 Temmuz 2007 00:00

‘Vatansever’leri böyleyse vay memleketin haline

Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları” belirtilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) Başkanı Taner Ünal’ın da aralarında bulunduğu VKGB mensubu 18 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi.

Paylaş

Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturdukları” belirtilen Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGB) Başkanı Taner Ünal’ın da aralarında bulunduğu VKGB mensubu 18 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildi. Ankara Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan sanıklardan VKGB Başkanı Taner Ünal’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı tutuklandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı’nın geçen yıl nisan ayında VKGB’ye yönelik başlattığı incelemenin ardından, yaklaşık 1 yıl süren bir çalışma başlatıldı.
“Girdap” adı verilen operasyon kapsamında, VKGB Başkanı Taner Ünal, dernek yöneticileri Ahmet C, Vehbi Ş, Salih Zeki B, Yasin A, Levent B, Mesut S, Ahmet K. ile Halit B, Savaş K, İlhami D, Ahmet Y, Mehmet D, Mehmet B, Osman A, Mehmet Ali D, Mehmet E, Hüseyin T. adlı kişiler gözaltına alındı.
Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul, Konya, Giresun, Muğla, İzmir ve Diyarbakır’da yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan kişilerin, “suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri, suç örgütüne üye oldukları, yağma, ihaleye fesat karıştırma, zimmet, dolandırıcılık, tarihi eser kaçakçılığı, yasa dışı yardım toplama, kaynağı belli olmayan gelirlerle suç örgütünü finanse etme, devletin bağımsızlığını zayıflatmaya veya birliğini bozmaya” yönelik provokatif eylemler düzenledikleri ifade edildi.
40 ayrı suç
Zanlıların ayrıca, “şehit olan bir yüzbaşının eşine verilen yaklaşık 100 bin YTL’yi dolandırmak istedikleri, ev, işyeri ve oto kurşunladıkları, adam kaçırdıkları, işkence yaptıkları, tabancayla adam yaraladıkları, Mersin, Diyarbakır, Ordu ve Bilecik’te düzenlenen bayrak mitingleri ile asker cenazelerinde provokatif eylem, silah ticareti, Diyarbakır ilinde bir gazete muhabirinin tehdit edilmesi” gibi 40 ayrı suç işledikleri belirtildi.
Zanlılarla birlikte 1 el bombası, 5 değişik çap ve markada tabanca ve bunlara ait şarjörler, 4 av tüfeği, 1 çelik yelek, 3 kelepçe, 1 cop, 2 adet gaz maskesi, resmi kurumlara ait mühür ve soğuk damgalar, tarihi eserler, çok sayıda çek, senet ve makbuz, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na ait düzenlenmiş sahte kimlik, askeri kimlikler, basın kartı ve polis kimliği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların herhangi bir suçta kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili balistik inceleme yapılıyor.
Bu arada, örgüte mensup olduğu bildirilen Fatih K. ve Veli B. adlı kişilerin “bir süre önce zorla adam kaçırma ve çek senet tahsilatı suçlarından gözaltına alınarak, Mersin’de tutuklandıkları” da kaydedildi.
Emniyet yetkilileri, söz konusu kişilerin, “bazı üst rütbeli askeri personelle ilişkileri olduğuna dair bulgular tespit edildiğini, bu bulgular çerçevesinde söz konusu personel hakkında Genelkurmay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunulacağını” da söylediler. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Asıl sorumlular korunuyor

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa