04 Temmuz 2007 00:00

Asıl sorumlular korunuyor

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, cinayetin asıl sorumlularının sanık sıfatı ile yargı önüne çıkartılmadıklarını belirterek, “Duruşmaya ‘sanık’ olarak katılanlar asıl azmettiriciler değiller” dedi.

Paylaş

Dink ailesinin avukatlarından Fethiye Çetin, cinayetin asıl sorumlularının sanık sıfatı ile yargı önüne çıkartılmadıklarını belirterek, “Duruşmaya ‘sanık’ olarak katılanlar asıl azmettiriciler değiller” dedi.
Avukat Çetin, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nda düzenlediği basın toplantısıyla, Hrant Dink cinayeti davasının ilk duruşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Duruşmada, sanıkların olayın asıl sorumlusunun devlet olduğu yönündeki beyanlarına dikkat çeken Çetin, sanıklarla ilişkisi ortaya çıkan ve söz konusu eyleme sebebiyet veren görevliler hakkında dava açılması yönündeki taleplerini anımsatarak, “Başından beri bunu talep etmemize rağmen, savcı bu kişiler hakkında görevsizlik kararı vererek, dosyayı Trabzon ve Samsun Cumhuriyet savcılıklarına gönderdi” dedi.
Madalya takılacak!
Dink’in katil zanlısı O.S’nin, Samsun Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağında jandarma ve polislerle birlikte çektirdiği bayraklı görüntülere ilişkin soruşturmanın sonucunun kendilerine yeni ulaştığını vurgulayan Çetin, “Bayraklı fotoğraf çektirme yarışında olan kamu görevlilerine neredeyse birer madalya takılacak” şeklinde konuştu.
Trabzon ve Samsun’da jandarma görevlileri aleyhine yapılan soruşturmada, sadece 2 jandarma görevlisi hakkında ‘görevini ihmal’den dolayı dava açıldığını anımsatan Çetin, “21 kişiden sadece 2 kişi hakkında dava açıldı. Bu 2 kişiden biri görüntüleri gizlice basına sızdırdığı için, diğeri ise katil zanlısını terörle mücadele şubesine değil de nezarete götürdüğü için davalık oldu” dedi. İl idare kurulu kararına karşı, bölge idare mahkemesine itirazda bulunarak, istihbarat görevlileri ve onların amiri konumunda olan jandarma görevlileri hakkında dava açılmasını talep ettiklerini kaydeden Çetin, bölge idare mahkemesinin taleplerini reddettiğini belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Hrant Dink davasında kovuşturma genişletildi

SONRAKİ HABER

‘Vatansever’leri böyleyse vay memleketin haline

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...