04 Temmuz 2007 00:00

Sürekli hale getirilsin

İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, “Daha önce zaten ücretsiz olan sağlık ocakları, AKP Hükümeti’nin iktidara gelmesinden sonra paralı hale getirildi” dedi

Paylaş

İstanbul Tabip Odası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Gençay Gürsoy, “Daha önce zaten ücretsiz olan sağlık ocakları, AKP Hükümeti’nin iktidara gelmesinden sonra paralı hale getirildi” dedi. Sağlık ocaklarının ücretsiz hale getirilmesini olumlu karşıladıklarını ifade eden Gürsoy, bunun sürekli hale getirilmesini istediklerini vurguladı.
TTB Merkez Konseyi adına basın açıklaması metnini okuyan Merkez Konsey Üyesi Erkan Kapaklı; sağlık ocaklarının kuruluşundan AKP Hükümeti’nin iktidarına kadar ücretsiz hizmet verdiğini, sağlık ocaklarına yazar kasayı sokanların ise AKP iktidarı olduğunu söyledi. Her an kaldırabilecek bir genelgeyle AKP’nin yaptıklarının üzerini örtmeye çalıştığını ifade eden Kapaklı; “AKP iktidarının seçim öncesi bir taktik anlayışla kendi başlattığı uygulamayı kaldırmakla övünmesi, indirim öncesi zam yapıp, ardından fiyatları düşüren basit bir manifaturacı tüccar anlayışından ibarettir. AKP Hükümeti’nin ucuz seçim oyunlarını bırakarak, birinci basamak sağlık hizmetlerinin ücretsiz olmasının sürekliliğini garanti etmesini istiyoruz” dedi.
Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanı Dr. Erdoğan Mazmanoğlu “Erdoğan sağlık ocaklarının ücretsiz hale getirildiği konusunda samimi ise buralarda bulunan yazar kasaları kaldırtmalı” diye konuştu.
Muhabirimizin sağlık ocaklarının ücretsiz olacağının söylenmesine rağmen, ilk gün hastalardan ücret alınmaya devam edildiğini ve bu uygulamanın 2008’de tüm Türkiye’de uygulanması planlanan aile hekimliğini nasıl etkileyeceğini sorusunu yanıtlayan Gençay Gürsoy; “Biz de Başbakan’ın seçim mitinginde sağlık ocaklarının 1 Temmuz’dan itibaren ücretsiz olacağını öğrendik. Ancak daha öncesinde bir genelge yayınlandı mı, yasa çıktı mı bilemiyoruz. Uygulanmadığını da sizden öğreniyoruz. Ama zamanla uygulanacaktır. Asıl sorun bunun sürekliliğinin sağlanmasıdır. Öte yandan bu sistemin aile hekimliği ile uygulanması mümkün değil. İki sistemden birinin seçilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Notre Dame’ın Kamburu

SONRAKİ HABER

GÜNLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...