05 Temmuz 2007 00:00

Emekliler yine mahkeme kapılarında

Emeklilerin, 12 Temmuz 1995 tarihinde kurdukları Emekli-Sen, yine bir kapatma davasıyla karşı karşıya.
Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin sendika lehine verdiği kararın...

Paylaş

Emeklilerin, 12 Temmuz 1995 tarihinde kurdukları Emekli-Sen, yine bir kapatma davasıyla karşı karşıya.
Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin sendika lehine verdiği kararın geçtiğimiz günlerde Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından bozulması üzerine dava yeniden görülecek. İlk duruşma, 20 Eylül 2007 tarihinde yapılacak.
Emekli-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, olumlu mahkeme kararlarına, uluslararası sözleşmelere, Anayasa’nın 90. maddesine rağmen, hâlâ sendika hakkında kapatma davasının açılmasına tepki gösterilerek, bu durumun, emeklilerin örgütlenmesinden ve kendileri adına taraf olmaktan korkan ve baştan beri mücadeleye engel çıkaran bürokratik devlet anlayışına hizmet ettiği belirtildi. Açıklamada, Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne, “eski kararında direnme ve Türkiye’de hukukun uluslararası normlarda uygulanmasını sağlama” çağrısı yapıldı. Yargıtay’ın “Türkiye ve dünyadaki demokratik gelişmeyi, temel hak ve özgürlükleri göz ardı eden karar verdiğine” değinilen açıklamada, böylece Türkiye’nin uluslararası hukuk karşısında bir kez daha mahkum olacağı uyarısında bulunuldu.
Sendikanın, kapatma davasına karşı gücünü seferber edeceğine dikkat çekilen açıklamada, “Hukuk mücadelesinin yanı sıra, yasal ve meşru mücadelemizi yükselterek, örgütümüze sahip çıkacağız. Anayasal direnme hakkımızı kullanarak, eylem ve etkinlikler gerçekleştireceğiz” denildi. Duruşma günü, bütün emeklilerin Ankara Adliyesi önünde olacağı bildirilen açıklamada, DİSK, kitle örgütleri ve meslek odalarına, “emeklilerin demokratik ve meşru mücadelesine sahip çıkma, demokrasi ayıbını ortadan kaldırma” çağrısı yapıldı. Açıklamada ayrıca, yeni oluşacak parlamentoda temsil edilecek tüm partilere de sendikalaşma hakkının, emekliler tarafından da kullanılması için yasal düzenleme yapma” çağrısında bulunuldu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sanovel’de direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçilerin sabrı taştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...