05 Temmuz 2007 00:00

Akyıl işçileri AKP’de eyleme başladı

Sendikal haklarını alabilmek için yaklaşık 7 aydır grevde olan TEKSİF üyesi Akyıl Fabrikası işçileri, AKP Diyarbakır İl Teşkilatı’nda oturma eylemi başlattı.

Paylaş

Sendikal haklarını alabilmek için yaklaşık 7 aydır grevde olan TEKSİF üyesi Akyıl Fabrikası işçileri, AKP Diyarbakır İl Teşkilatı’nda oturma eylemi başlattı. İşçiler daha önce de AKP İl Binası’nda eylem yapmış, sorunların çözüleceği sözü üzerine eyleme son vermişlerdi.
Akyıl işçilerinden Abdurrahman Yıldız, verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirterek, “TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat, AKP’nin milletvekili adayları ile görüştü. Güya 1 Temmuz’da işbaşı yapacaktık. Ancak verdikleri sözü tutmadılar. Biz de tekrar hesap sormaya geldik” diye konuştu. İşçiler, AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Abdurrahman Kurt ile görüştü. Kurt’un kendileriyle muhatap olmadığını belirten işçiler, “Bizi TEKSİF yetkilileri ile işverene yönlendirdi” dediler. İşçiler sorun çözülene kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

Salihli işçileri mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...