05 Temmuz 2007 00:00

Gür: Darağacı siyaseti yapanlar tokat yiyecek

Emek Demokrasi Barış Güçlerinin Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür seçim çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Önceki gün Uçak Mahallesi’nde 30. seçim bürosunu açan Gür, DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi iş yeri temsilcileri ...

Paylaş

Emek Demokrasi Barış Güçlerinin Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür seçim çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Önceki gün Uçak Mahallesi’nde 30. seçim bürosunu açan Gür, DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi iş yeri temsilcileri ile seçimler üzerine sohbet etti. Uçak Mahallesi’nde yapılan seçim bürosunu Eğitim Sen Örgütlenme Sekreteri, BTS İşyeri Temsilcisi, Seyhan Belediyesi Meclis üyeleri, TAYADER, Eşit Özgür Yurttaş Hareketi, Ova Mahalle Muhtarı, Yakapınar Belediye Başkanı, EMEP ve DTP’nin katıldığı açılışa yüzlerce mahalleli katıldı.
Açılışta konuşma yapan EMEP İl Başkanı Sevil Aracı, seçim alanlarında CHP, MHP, AKP parti liderlerinin ellerinde urganla dolaştığını belirterek, çözümün barış ve kardeşlikte olduğunu söyledi.
DTP İl Başkanı Zeki Karataş ise seçim sürecinde antidemokratik uygulamaların devam ettiğine dikkat çekti ve bütün bunlara karşı birlik beraberlik ve kardeşlik için verilen mücadeleyi daha da yükseltmek gerektiğini vurguladı.
Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, AKP, CHP, MHP gibi partilerin seçim alanlarda birçok vaatlerde bulunduğuna dikkat çekti. IMF ve DB’ye teslim edilmiş bir ülkede verilen vaatlerin yerine gelemeyeceğini vurgulayan Gür, “Bizler toplumun tüm kesimlerini sorunları Meclis’e taşıyacak ve çözüm üreteceğiz. Bütün bu nedenle kendimize Bin Umut Adayları dedik” diye konuştu. Gür konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim bu ülkeye verdiğimiz bir sözde Türkiye’de akan kanın durdurulmasıdır. Kürt ve Türk analarına gözyaşını durdurma sözümüzdür. Buradan kan üzerinden darağacı üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum. 22 Temmuz’da büyük bir tokat yiyeceksiniz. Halk, barışın, kardeşliğin özgürlüğün adaylarını Meclis’e gönderecek.” Açılışın ardından Ova Mahallesi’nde bulunan seçim bürosunda Orhan Doğan için verilen mevlide katılan Gür, Orhan Doğan’ın mücadelesinin devam edeceğini söyledi.
İşçilerle sohbet etti
Ayrıca Genel-İş 2 No’lu Şube’yi ziyaret eden Nazmi Gür, sendika temsilcisi işçilerle seçimler üzerine sohbet etti. İşçilerin “Bundan önceki seçimlerde de birçok aday buraya geldi ama daha sonra kapımızı çalan olmadı. Siz de böyle yapacak mısınız?” şeklindeki sorusuna karşılık Gür, işçi sınıfı hareketine inanmış biri olarak, seçilmese dahi işçilerle birlikteliğinin süreceğini söyledi. İşyeri Temsilcisi Mazlum Ay da Gür’ün konuşmasını samimi bulduklarını ifade etti.
CHP’nin “sağ ve sığ kimliği ile Adana’da birçok kesimi kendisinden uzaklaştırdığını” anlatan Gür, “Solcuları dışlayan, Kürtleri dışlayan, Arapları, Alevileri, işçileri, emekçileri dışlayan bir CHP, AKP karşısında nasıl alternatif olur. Biz Bin Umut Adayları olarak burada gerçek alternatifin bizde olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten emekten, demokrasiden barıştan yana olan tutumumuzla emekçinin, işçinin, ezilen halkın savaştan, patronlardan yana olan diğer partiler karşısındaki tek alternatifi olarak görüyoruz” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tüzel baroyu ziyaret etti

SONRAKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...