05 Temmuz 2007 00:00

Tüzel baroyu ziyaret etti

İzmir Barosu’nu ziyaret eden emek, barış, demokrasi güçlerinin Bin Umut Adayı Abdullah Levent Tüzel, adalet üzerindeki siyasi baskının arttığına dikkat çekti.

Paylaş

İzmir Barosu’nu ziyaret eden emek, barış, demokrasi güçlerinin Bin Umut Adayı Abdullah Levent Tüzel, adalet üzerindeki siyasi baskının arttığına dikkat çekti.
Tüzel’in EMEP İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Evin’le birlikte İzmir Barosu’na gerçekleştirdiği ziyarete, İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir’in yanı sıra Baro Genel Sekreteri İrfan Koçana ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Gümüş de katıldı. Seçim sürecini ve neden bağımsız olarak seçimlere girildiğini anlatan Tüzel, seçim çalışmalarında öne çıkartılan noktaları liberal, emek düşmanı ekonomik politikalara karşı halkçı bir ekonomi, Kürt sorununun demokratik çözümü ve gerçek laiklik olarak özetledi.
‘Utanç verici’
Tüzel’in söylediklerinin büyük çoğunluğuna aynen katıldığını dile getiren Baro Başkanı Nevzat Erdemir ise temel meselenin emperyalizm ve mazlum halkların mücadelesi olduğunu söyledi. Anadolu halklarının geçmişten bu yana kendi aralarında bir sorun bulunmadığına vurgu yapan Erdemir, “Bulunduğumuz coğrafya çok önemli. Geçmişte emperyalizmin bu coğrafyadaki hesabı kitabı neyse, bugün de aynı hesap kitap devam ediyor. Sadece aktörler değişti” diye konuştu. Görüşmede Hrant Dink cinayeti duruşmasında hakaretler yağdıran sanık avukatının, İzmir Barosu’na kayıtlı olduğunu öğrendiğini belirten Tüzel, avukatın aileye, diğer hukukçulara hakaretlerinin utanç verici olduğunu söyledi. Bu avukatın hakaretleri ve sözleri ile ilgili İzmir Barosu’na bir şikayet dilekçesi ulaştırılacağını aktaran Tüzel’e, “Ulaştırmaya dahi gerek yok. Basında çıkan haberleri biz ihbar kabul edeceğiz” diye destek veren Erdemir ve baro yöneticileri, bu davranış ve konuşmaların avukatlık mesleği ile bağdaşmadığını dile getirdiler.
Tüzel ayrıca, Narlıdere 2. İnönü Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Açılışda barış ve kardeşlik talepleri yer aldı. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan Bahçeli’ye tazminat davası

SONRAKİ HABER

Gür: Darağacı siyaseti yapanlar tokat yiyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...