05 Temmuz 2007 00:00

Erdoğan’dan Bahçeli’ye tazminat davası

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir yazılı açıklamada, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin YTL’lik manevi tazminat...

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı bir yazılı açıklamada, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aleyhine Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 20 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.
Başbakan Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Bahçeli’nin, 13 Haziran 2007 tarihinde yaptığı yazılı açıklamada, “Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu” savunuldu. Dava dilekçesinde, söz konusu yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildiği aktarıldı: “Son dönemde kanlı terör tırmanmış, güvenlik güçlerimiz hain saldırıların yoğun biçimde hedefi haline gelmiştir. Türkiye bugün milli birliğimize ve varlığımıza kastetmeyi amaçlayan alçak bir suikastla karşı karşıyadır. Bu noktaya gelinmesinin birinci derecede sorumlusu, Başbakan Erdoğan ve hükümetidir.” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bilgen: Türkiye iç savaşa sürükleniyor

SONRAKİ HABER

Tüzel baroyu ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa