05 Temmuz 2007 00:00

Bilgen: Türkiye iç savaşa sürükleniyor

Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen seçim çalışmaları kapsamında, Cihanbeyli’ye bağlı, Bulduk, Kuşça, Kelhasan ve Yeniceoba kasabalarını ziyaret etti. Seçmenler tarafından coşkuyla karşılanan Bilgen; ev ziyaretleri yaptı,...

Paylaş

Konya Bağımsız Milletvekili Adayı Ayhan Bilgen seçim çalışmaları kapsamında, Cihanbeyli’ye bağlı, Bulduk, Kuşça, Kelhasan ve Yeniceoba kasabalarını ziyaret etti. Seçmenler tarafından coşkuyla karşılanan Bilgen; ev ziyaretleri yaptı, kahvehaneleri gezdi.
Bilgen yaptığı konuşmalarda Türkiye’deki çatışma ortamının ülkeyi iç savaş tehlikesinin eşiğine getirdiğini söyleyerek, bunu engellemek için barışın ve özgürlüğün cesur savunucularına ihtiyaç olacağını belirtti. Seçim barajının temsilde adaleti, halkın iradesinin Meclis’e yansımasını engellediğini ifade eden Ayhan Bilgen, ‘Bu zamana kadar bu adaletsizliğe göz yumanlar bunun bedelini ödemekten korkuyorlar. AKP ve CHP iki konuda anlaştı. Birisi milletvekili maaşlarının artırılması, diğeri bağımsız adayların isminin pusulaya yazılması. Gümrüklerde bağımsız adaylara oy verilmesini de engellediler. Konya’dan hep birlikte güçlü bir mesaj vereceğiz. Biz siyasetin parti liderlerinin iki dudağı arasına sıkıştığı bir ortamda, liderin değil, milletin vekilliğine talip olduğumuzu gösterdik. Kimsenin söylemeye cesaret edemediğini söyleyeceğiz. Bugüne kadar adaleti, barışı, hak ve özgürlükleri nasıl savunmuşsak bundan sonra da aynı kararlılıkla savunacağız’ diye konuştu.
Ayhan Bilgen, Eğitimsen Akşehir Temsilciliği’ni ziyaret ederek eğitim emekçileriyle bir araya geldi. Bilgen, Akşehir’de Ak-Yun-Der’i de ziyaret ederek destek istedi.
100 bin oy hedefliyor
Bilgen, Akşehir, Yunak, Seydişehir ve Beyşehir’in ardından Kulu ve Cihanbeyli’de de seçmenleriyle buluştu. Ziyaret çerçevesinde Kulu ve Cihanbeyli ilçe merkezlerinin yanı sıra Karacadağ, Zincirlikuyu, Celep ve Tavşançalı beldelerinde yaptığı çalışmalarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Bilgen; barış ve özgürlükten yana olan herkesin oyuna talip olduğunu söyleyerek ‘Seçilmek için 35 bin oy gerekli. Ancak ben 100 bin oy alacağıma inanıyorum’ dedi. (Konya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sistemle hesaplaşma vakti geldi

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan Bahçeli’ye tazminat davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...