05 Temmuz 2007 00:00

‘Size ip değil gül atıyoruz’

Bin Umut Van Bağımsız Milletvekili Adayları Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, binlerce kişinin katılımı ile merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdiMilletvekili Adayı Fatma Kurtulan, yüzlerce kişinin katıldığı seçim bürosu açılışında, “Oylar namustur, namus satılmaz” sloganıyla karşılandı.

Paylaş

Bin Umut Van Bağımsız Milletvekili Adayları Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, binlerce kişinin katılımı ile merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta, MHP ve AKP’ye yüklenen Bin Umut Adayı Fatma Kurtulan, son günlerde Abdullah Öcalan’ın idamı üzerine yürütülen tartışmalara değinerek, “Biz size ip değil, demokrasi gülleri atıyoruz” dedi.
Bin Umut Van Bağımsız Milletvekili Adayları Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, binlerce kişinin katılımı ile merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosunun içerisine DEP eski Milletvekili Orhan Doğan’ın fotoğrafları asılırken, kitle ise sık sık “Şehit namırın” ve “Oylar namustur, namus satılmaz” sloganları attı.
Açılışta konuşan Fatma Kurtulan, sözlerine DEP eski Milletvekili Orhan Doğan’ın şahsında tüm demokrasi şehitlerini anarak başladı. Kurtulan, Doğan’a seslenerek “Küçük dev adam, senin mücadelenin kararlı savunucuları olacağız” dedi.
‘Asmak çözüm mü?’
Siyasi parti başkanlarının, ‘kim daha çok öldürür’ yarışına girdiğine dikkat çeken Kurtulan, “Türkiye’nin diğer partileri Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin refahı için ne düşünüyorlar diye bakıyoruz. Ama onlar sadece Sayın Abdullah Öcalan üzerinden hesaplar yapıyorlar. Birbirlerine ip atıyorlar. Biz diyoruz ki daha önce de asanlar, asılanlar oldu. Sorun çözüldü mü? Sorun devam ediyor” diye konuştu.
Kurtulan konuşmasını “Biz size ip değil, demokrasi gülleri atıyoruz” sözleriyle halka gül atarak bitirdi. (Van/EVRENSEL)

Kışanak iki seçim bürosu açtı

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Gültan Kışanak, Suriçi’nde Fatihpaşa ve Cevatpaşa Mahallesi’nde seçim bürosu açtı. Açılışlarda konuşan Gültan Kışanak, AKP Hükümeti’nin 4.5 yıllık iktidarında Diyarbakır’a bir çivi bile çakmadığını belirterek, iktidarın ve muhalefetin seçim meydanında yaptıkları ip dalaşını siyasi ahlaksızlık olarak nitelendirdi.
Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yine ip dalaşı yapanlar var. İp dalaşı yapanlar şunu bilmeliler ki; bu halk en zor günlerinde ateşle sınavını, iple sınavını, cezaevi, işkence ve faili meçhul ile sınavını büyük bir şekilde vermiştir. Dimdik ayaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ahlaksızlık görülmemiştir.”

Birdal’ın Bismil çıkarması

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, seçim bürolarının açılışından sonra ikinci kez seçim bölgesi olan Bismil ilçesine gitti. Sıcak havaya rağmen seçmenleriyle buluşmayı sürdüren Birdal, esnafla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
Birdal’ın ilçeye geldiğini gören yüzlerce kişi sokağa döküldü. “Oylar namustur satılmaz”, “Bekle Ankara Kürtler geliyor” sloganını atan ve zılgıt atan kadınların sevinçten ağladıkları görüldü. Kalabalığın artması nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, yol üzerindeki kahvelerde oturan Birdal’a, özellikle yaşlıların ilgi göstermesi dikkat çekti.

Demirtaş köyleri ziyaret etti

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Büyük Kadı, Sımakki, Akmeşat, Mermer, Fıdıla, Sarıcak, Encelin, Mıla, Doğanlı ve Büyükakören köylerini ziyaret ederek, seçmenleriyle buluştu. Demirtaş, Özekli beldesinde de yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosu açtı.
ÖNCEKİ HABER

Türk: Halkın sesi olmak için Meclis’e gidiyoruz

SONRAKİ HABER

terzi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...