05 Temmuz 2007 00:00

Yesilbağlar halkı hizmet bekliyor

Buca’nın Yeşilbağlar semtinde halk, AKP’li Buca Belediyesi tarafından hiçbir hizmetin verilmemesinden şikayetçi.
Mahallede yıllardır boş alan olarak duran ve zaman zaman çöplük haline gelen ...

Paylaş

Buca’nın Yeşilbağlar semtinde halk, AKP’li Buca Belediyesi tarafından hiçbir hizmetin verilmemesinden şikayetçi.
Mahallede yıllardır boş alan olarak duran ve zaman zaman çöplük haline gelen arsa, imar planlarında yeşil alan ve çocuk parkı olarak belirlenmiş olmasına rağmen tek bir çivi bile çakılmamış durumda.
Görüştüğümüz mahalle halkı, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy’un 15 yıldır belediye başkanı olduğunu hatırlatarak, “Bugüne kadar mahallemizle ilgili hiçbir hizmet göremedik, belediye hizmeti olarak ne geldiyse hepsini kendi çabalarımızla getirdik” diyor.
Sağlık ocağı yapılmak üzere ayrılan alan da yıllardır boş dururken, Yeşilbağlar, Yenigün, Mustafa Kemal, Çamlıkule, Göksu, Seyhan, Fırat ve İnönü mahallelerini de içine alan bölgede bulunan Ahmet Yesevi Lisesi yetersiz kalıyor.
Trilyonluk parklarla övünüyorlar
27 yıldır mahallede oturan Hıdır Oğuz, daha önce sağlık ocağı için 850 imza topladıklarını, kaymakamlık aracılığı ile Sağlık Grup Başkanlığı’na gönderdiklerini, onların da belediyeye ilettiğini, ancak hiçbir ses çıkmadığını anlatıyor. Cemil Şeboy’un, yaptığı trilyonluk parklarla övündüğünü ama kendilerine 2. sınıf vatandaş muamelesi yaptığını belirten Oğuz, “Yeşilbağlar’da çivi çakılmadı. Çevre düzenlemesi yok. Kendi yerimizde hizmet bulamıyoruz” dedi. Belediye başkanının değişik tarihlerde yaptığı konuşmalarda, “Bana mı sordun geldin, bana mı sordun çocuk yaptın” gibi beyanatları bulunduğunu hatırlatan Oğuz, “Bir belediye başkanı insanların özel hayatları ile ilgileneceğine önce hizmet getirmeli. Bu mahallede ne yapıldıysa tamamen kendi çabalarımızla yapıldı. Komiteler kurduk. İZSU’ya gittik. Büyükşehir’e gittik. Ya bir muhtarı ya bir bölgeyi bahane ediyor, çalışma yapmıyor” dedi.
Diğer bir mahalle sakini Selahattin Kavşut da imar ile ilgili sorunlarının bulunduğunu belirterek, arsa paylarının büyük olmasına ve bölgenin müsait olmasına rağmen sadece iki kata izin verilmesinin sıkıntı yarattığını kaydetti. Bir daire yapanın bir dairelik parayı da belediyeye harç olarak vermek zorunda kaldığını ifade eden Kavşut, “İnsanların kaçak yapıya yönelmemesi için harç masraflarının aşağıya çekilmesini istiyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
Emine Uyar
ÖNCEKİ HABER

AKP halkı kandırmaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

Sivas anmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...