05 Temmuz 2007 00:00

‘Deli Dumrul’a dur denildi

Karayolları Taşıma Yönetmeliği’ndeki “terminal otoparklarında 25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda ücret alınmaz” hükmüne aykırı davranan AŞTİ Otoparkı işletmecileri yargı önünde haksız bulundu.

Paylaş

Karayolları Taşıma Yönetmeliği’ndeki “terminal otoparklarında 25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda ücret alınmaz” hükmüne aykırı davranan AŞTİ Otoparkı işletmecileri yargı önünde haksız bulundu. Otoparkta 4 dakika kaldığı halde ücret ödemek zorunda bırakılan Avukat Emre Baturay Altınok’un açtığı davada 6’ncı Tüketici Mahkemesi, emsal niteliği taşıyan bir karar verdi.
Süreci anlattı
Avukat Altınok, yazılı bir açıklama yaparak yaşananları anlattı. Açıklamaya göre; 9 Mart 2007’de bir misafirini otobüse yetiştirmek üzere saat 14:01’de otoparka giriş yapan Altınok, saat 14:05’te otoparktan çıkış yapmak istedi. Altınok, otopark görevlisine Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nin 51’inci maddesindeki “Yolcuları terminale getirmek veya terminalden almak üzere 25 dakikayı geçmeyen giriş ve çıkışlarda özel otomobillerden hiçbir şekilde ücret alınamaz” hükmünü anımsattı.
Ancak görevli Altınok’a ücreti ödemek zorunda olduğunu, isterse şikayet edebileceğini kaydetti. 3 YTL’lik ücreti ödeyen Altınok, ilgili makamlara otoparkı işleten Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi hakkında şikayette bulundu. Ankara ve Çankaya Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Altınok’u haklı bularak, 3 YTL’nin geri ödenmesine karar verdi. Otopark işletmecileri kararın iptali için 6’ncı Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Ancak mahkeme de Altınok’u haklı bularak, davayı kesin olarak reddetti. Altınok açıklamasında, “Bundan sonra AŞTİ otoparkında 25 dakikadan az kullanımlar için otopark ücreti ödenmemesi gerektiği açıktır” dedi.
Avukat Emre Baturay Altınok ayrıca Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’ne şikayette bulundu. AŞTİ otopark işletmecilerinin bu ihlal nedeniyle “5 ceza ihtarı” ile cezalandırılacağına dikkat çeken Altınok, ceza ihtar sayısı 50’ye ulaştığı takdirde Keçiörengücü Spor Kulübü Derneği İktisadi İşletmesi’nin işletme belgesinin iptal edileceğini belirtti.
Avukat Altınok, tüm yurttaşları haklarına sahip çıkmaya ve ihlalin sürmesi halinde şikayet yoluna başvurmaya davet etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNLÜK

SONRAKİ HABER

Polis katliam yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...