06 Temmuz 2007 00:00

9 yaşındaki Mizgin’e karakolda puşi sorgusu

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde düğün konvoyunda sarı, kırmızı ve yeşil renkteki puşiyi sallayan 9 yaşındaki Mizgin B, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde 3 saat tutulan küçük Mizgin burada sorguya çekildi.

Paylaş

Mardin’in Mazıdağı ilçesinde düğün konvoyunda sarı, kırmızı ve yeşil renkteki puşiyi sallayan 9 yaşındaki Mizgin B, polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde 3 saat tutulan küçük Mizgin burada sorguya çekildi. Polis, 9 yaşındaki çocuğa; “Puşileri nereden buldun” diye sordu. Olayın korkusunu üzerinden atamayan küçük Mizgin, “Beni hapishaneye götürdüler, çok korktum” dedi.
Mazıdağı ilçesine bağlı Savaşlı köyünde evlenen Sultan Erik ve Zülfü Narin’in Diyarbakır’a gitmek üzere yola çıkan düğün konvoyunda yeşil, sarı, kırmızı renkte puşi salladığı için polis tarafından gözaltına alınan 9 yaşındaki Mizgin B. karakolda yaşadıklarını anlattı.
Diyarbakır’da ilköğretim 3. sınıfta okuduğunu belirten Mizgin, “Düğün için oluşturulan konvoya katıldık. Arabanın içindeyken polisler geldi ve annemle arabada tartışıp elimdeki yeşil, sarı, kırmızı puşiyle birlikte beni götürdü. Beni hapishaneye götürdüler ve ben çok korktum” dedi.
Hep ağladığını ama polislerin kendisini bırakmadığını söyleyen küçük Mizgin, “Bana elimdeki puşileri nereden bulduğumu sordu polisler. Ben de yerde bulduğumu söyledim” dedi.
Bu sırada kendisi için Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen epilepsi hastası annesinin olay nedeniyle kriz geçirdiğini anlatan Mizgin, “Annem bayıldı. Onu hastaneye götürdüler. Sonra annemi hastaneden getirdiler. Ona da soru sordular. Annem için de çok korktum. Annem için de hep ağladım. Ben bir şey yapmadım ki, annem de yapmadı” diye konuştu.
‘Kızımı alıp götürdüler’
Anne Şahide B, kızıyla birlikte yaşadıkları olayı skandal olarak değerlendirdi. Epilepsi hastası olduğunu belirten anne, “Gelip kızımı elindeki sarı, kırmızı, yeşil eşarptan dolayı aldılar ve emniyete götürdüler. Onu gözümün önünde alıp götürdüler. İlk başta ne olduğunu anlamadım. Kızım ağlıyordu. Yani bu korkunç bir şey” dedi.
Polislerin, puşileri göstererek, “Bu teröristlerindir, yasak olduğunu bilmiyor musunuz? Yoksa terörü mü savunuyorsunuz?” şeklinde sorular sorduğunu anlatan anne B, sürekli kendilerine hakaret edildiğini belirterek, “Küçük bir çocuğun ne suçu olabilir ki? Yani kızım sarı, kırmızı, yeşil renklerle ülkeyi mi böldü? Bu yaklaşıma bir anlam veremiyorum” diye konuştu.
İHD’ye başvuracak
Kızını gözaltına alan polisler ve Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcısı hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen anne, “İHD Diyarbakır Şubesi’ne başvuracağım. Mizgin, gözaltında tutulduğu 3 saat boyunca gelin ve damat da adliye binası önünde bekledi. Bunu bize yapmaya kimsenin hakkı yok. Bunun hesabı verilmeli” dedi. (Mardin/DİHA)

Polis iddiaları yalanladı

Mazıdağı İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, 9 yaşındaki Mizgin B’nin gözaltına alınması olayını yalanladı. Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Mazıdağı Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gözaltı ve sorgu olayının doğru olmadığını ileri sürdü.
Yetkililer, konuyla ilgili diğer sorularımızı ise yanıtsız bıraktı. (İstanbul/EVRENSEL)
Bergüzar Oruç
ÖNCEKİ HABER

Bin Umut Adayları geliyor

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...