06 Temmuz 2007 00:00

‘Ligin en iddialı takımlarından biriyiz’

Trabzonspor’da teknik direktör Ziya Doğan, transfer umudunu yitirmedi. Yönetimin transferin bittiği yönündeki açıklamalarına rağmen, teknik direktör Ziya Doğan, takıma takviye gerektiğini söyledi.

Paylaş

Trabzonspor’da teknik direktör Ziya Doğan, transfer umudunu yitirmedi. Yönetimin transferin bittiği yönündeki açıklamalarına rağmen, teknik direktör Ziya Doğan, takıma takviye gerektiğini söyledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Doğan, yönetimin transfer yapacağına inandığını ifade ederek, “Yönetimle ilgili hiçbir sorun yok. Yakında bekleyin ve görün, oyuncu alacaklarını biliyorum. Almazlarsa da dünyanın sonu değil. Bu olaylardan dolayı yönetim ile birbirimize düşecek değiliz. Transferin bitimine daha çok var. Takımın takviyeye ihtiyacı olan yerleri var. Ben de istediğim ideal kadroyu kurmak istiyorum. Ama bu zamanda transfer yapmak çok kolay değil” şeklinde konuştu.
Intertoto Kupası
Doğan, lig başlayınca kötü sonuçlar alacaklarına dair bir kaygı taşımadıklarını ifade ederek, “Biz sonuçların hep iyi olacağını düşünüyoruz. Trabzonspor’un şu anda 30 tane oyuncusu var. Intertoto’da hepsinden faydalanacağım. İntertoto için başlangıçta yönetim kuruluna, genç ağırlıklı bir takımla maça çıkmamız yönünde rapor sundum. Onlar da kararlarını verdiler ve ‘İntertoto’ya önem verelim’ dediler. Biz de as futbolcuları çağırma kararı aldık” diye konuştu.
Bazı oyuncuları milli takımlarında oldukları için kampa çağırmadığını vurgulayan Doğan, “Ama verdiğimiz idman programını uyguladılar. Gördük ki çok hazırlar. Bir takım kolay oluşmuyor. Takım oluşturmak için süre lazım. Belli bir süre geçince futbolcunun hedefe kilitlenmiş olduğunu görüyorsun” şeklinde konuştu.
Pazar günü Intertoto Kupası’nda karşılaşacaklarını rakiplerini takip ettiklerini söyleyen Doğan, “Takımı seyrettik. Üç tane A iki tane Ümit Milli takımda futbolcusu var. Çok kapalı ve kontratak futbol oynayan, çok ciddi bir takım.
Biz asla küçümsemiyoruz. Ciddi bir maç ve üstelik onlar bizden daha hazır bir takım. Pazar günkü maç aynı zamanda ilk hazırlık maçımız olacak. İstediğimiz sezon başı idmanını yapamadık. Herkes tam anlamıyla hazır bir takım beklemesin. Oyuncuların istemesi ve mantalitenin değişmesi ile bu turu geçeriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Yattara konusu
Doğan, Yattara’nın verdiği programa uymadığını ifade ederek, “Yattara bizim için çok önemli bir oyuncudur. Geçen sezon ne sezon başı idmanı yedi, ne de sezon sonu idmanı. Onun cezasını çekmiştik. Yattara önemli bir oyuncu olduğu için, benim ondan beklentimin fazla olması normaldir. Kampa geç katıldı. Şu anda arkadaşları izindeyken o çalışıyor. Benim Yattara’yı kazanmaya çalışıyorum. Yattara, benim ona neler kattığımı çok iyi biliyor. Ciddi bir ameliyattan çıkmış futbolcunun kuvvet çalışması yapması lazım. Biz Yattara’ ya ‘140 bin dolara oynuyorsun mantığını kullanırsan milyon dolarlık olursun’ dedik. Şimdi milyon dolarlık oldu. Ona yeni bir hedef koyuyorum, mantığını kullanırsan Dünya yıldızı olursun. Ben futbolcumu asla rencide etmem. Ben Yattara’yı kazanmak için çok çalışacağım. Ancak Yattara ilgili raporumuzu yönetime vereceğiz. Ceza yönetmeliğine ne uygunsa onu uygulayacağız” şeklinde konuştu.
‘Stopere ihtiyacımız var’
Takımda 7 yabancı futbolcunun bulunmasının kendisinin problemi olmadığını söyleyen Doğan, “Yönetim kurulu eğer bu futbolculardan bazılarının sözleşmesini feshederse, yabancı futbolcu alacağız. Olmazsa yerli futbolcu alacağız. Biz yine de yerli futbolcuda aceleci davrandık ve üç futbolcuyu kaptık. Bazı kulüplerde belirlediğimiz oyuncular var. Bizim kadromuz aslında lig için yeterli fakat bazı sakatlıklarımız var. Savunmada sakatımız çok. Eğer Trabzonspor şampiyonluğa oynayacaksa stopere ihtiyacı var. Biz yönetim kurulu ile çok uyum içerisinde bir birimizi anlayarak çalışıyoruz. Onun içinde hiç polemiklerle uğraşacak halimiz yok” dedi.
Doğan, takım olma yolunda çok önemli adımlar attıklarını ifade ederek, “Şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesiyiz.. Trabzonspor taraftarının beklentilerinin yönetim olarak, hoca olarak hepimiz farkına varmalıyız. Rakiplerimiz kimi transfer etmiş beni hiç ilgilendirmiyor. Biz kendi eksiklerimizi giderirsek beklenen Trabzonspor’u izletiriz. Ligin en iddialı takımlarından biriyiz” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Schalke, Appiah’dan vazgeçti

SONRAKİ HABER

Van Belediyesi önünde su eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...