06 Temmuz 2007 00:00

Geleneksel Erciyes tırmanışı

Hacılar Dağcılık Kulübünün (HADAK) düzenlediği geleneksel Sütdonduran kampı ve Erciyes tırmanışı bugün başlıyor.
HADAK Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, geleneksel hale ...

Paylaş

Hacılar Dağcılık Kulübünün (HADAK) düzenlediği geleneksel Sütdonduran kampı ve Erciyes tırmanışı bugün başlıyor.
HADAK Başkanı İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirdikleri HADAK Sütdonduran kampı ve Erciyes zirve tırmanışı etkinliklerinin bu yıl geniş katılımla düzenleneceğini belirtti.
Kamp ve tırmanış etkinliklerinin 3 gün süreceğini ifade eden Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Etkinliklerimiz bugün Sütdonduran Yaylası’nda kurulacak kamp ile başlayacak. Burada yapacağımız teknik toplantının ardından farklı tırmanış grupları oluşturacağız. Gruplar gece başlayarak kar-buz ve buzul rotalarından zirve tırmanışı yapacaklar. Zirve tırmanışları ertesi gün de farklı gruplar tarafından sürdürülecek. Kamp süresince 5-6 zirve tırmanışı yapılmasını planlıyoruz. Zirveye tırmanamayacak olan katılımcılar da Sarıgöl ve Buzul bölgelerinde çevre yürüyüşlerine katılacak.”
Kamp ve zirve tırmanışına Japonya, İsrail, İran, İtalya ve İngiltere’den da dağcıların katılacağını bildiren Yılmaz, 350-400 civarında katılımcının beklendiği etkinlikler kapsamında 150 civarında dağcının zirve tırmanışı yapmasını planladıklarını kaydetti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bol horonlu Yayla Festivali

SONRAKİ HABER

M.United, Tevez’i transfer etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...