06 Temmuz 2007 00:00

Bıyıklarınızı ihmal etmeyin

Eğer bıyıklarınız yaz sıcağında bile onlardan ayrılamayacak kadar sizin için önemliyse bu sıcak aylarda bazı hususlara özen göstermeyi de göze almanız gerekiyor.

Paylaş

Eğer bıyıklarınız yaz sıcağında bile onlardan ayrılamayacak kadar sizin için önemliyse bu sıcak aylarda bazı hususlara özen göstermeyi de göze almanız gerekiyor. “Türk erkeklerinin sembolü” olarak görülen ancak, son yıllarda özellikle genç nesil arasında eski cazibesini yitiren bıyığın, bakım ve temizliğinin sağlık açısından büyük önem taşıdığı bildirildi.
Bıyıksız olmaz diyorsanız..
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, özellikle yaz aylarında terleyen bıyıkta biriken tozların, mikropların daha fazla ve hızlı üremesine neden olduğunu belirtti. Tanır, bıyık takıntısı olanların bulunduğunu ifade ederek, “Her şeye rağmen (bıyıksız olmaz) diyenler, günlük bakımı alışkanlık haline getirmeli, ellerini sık sık bıyığına dokundurmamalı. Bıyıklar düzgün kesilmeli, ağız içine kadar girmesine izin verilmemeli. Makasın hijyenik olması, tıraş yapılırken mümkünse tek kullanımlık malzemelerin tercih edilmesi gerekir” dedi. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Bol horonlu Yayla Festivali

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...