06 Temmuz 2007 00:00

İsrail, Gazze saldırılarını yoğunlaştırdı

İsrail, Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonlarını dün yoğunlaştırdı. İşgal ordusunun, hava destekli operasyonlarında en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi, 10’u da yaralandı.

Paylaş

İsrail, Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ne yönelik operasyonlarını dün yoğunlaştırdı. İşgal ordusunun, hava destekli operasyonlarında en az 5 Filistinli yaşamını yitirdi, 10’u da yaralandı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert ise Filistinli gerillalara yönelik “nokta operasyonları”nın süreceği tehdidi savurdu.
Öldürülen Filistinlilerden 3’ünün Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları üyesi olduğu belirtildi.
Hamas’ın Johnston mesajı
Diğer yandan Gazze’de yaklaşık dört ay önce kaçırılan BBC muhabiri Alan Johnston olayıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
BBC muhabiri, salıverilmesinde Hamas’ın etkili olduğunu söylerken İngiliz basınında ise Gazze’nin kontrolünü ele alan Hamas’ın bu olayla “yasaya dönüldüğü ve Gazze’de düzenin sağlandığı mesajı vermeye çalıştığı” yönünde yorumlar yer alıyor.
El Fetih ise Hamas’ın bu olayı çıkarları için kullandığını ifade ederek, “Bu, Hamas tarafından çekilen bir film” benzetmesi yaptı. Johnston’ı 114 gün boyunca elinde tutan İslam Ordusu da uluslararası toplumun ikiyüzlülüğünü eleştirdi.
“The Guardian” ise Hamas’ın, Johston olayıyla “Gazze’ye düzen geri döndü” mesajı vermeye çalıştığını belirterek “Örgüt, bu olayın İngiltere ile daha iyi ilişkilere neden olabileceğini umuyor” yorumunda bulundu.
BBC muhabirini 114 gün boyunca elinde tutan Durmuş Ailesi lideri Şeyh Salih Durmuş ise uluslararası toplumu ikiyüzlülükle suçladı. Durmuş, “İsrail terörü bahane ederek sağda, solda, ortada, her yerde insanları tutukluyor. Dünya ise ne zaman bir Batılı tehdit altında olsa, ancak o zaman duruyor ve dikkatini veriyor” dedi. Durmuş Ailesi, İslam Ordusu içerisinde oldukça etkin.
Bu arada Johnston, “haberlerinde insan hakları bilincinin gelişmesine katkıda bulunduğu” için Uluslararası Af Örgütü’nün ödülüne de layık görüldü. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Rusya, Kaliningrad kartını sürdü

SONRAKİ HABER

Avustralya’da kriz yaratan itiraf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...