06 Temmuz 2007 00:00

Çatışmaların durması için Meclis’e gireceğiz

Ankara 1. Bölge Bağımsız Adayı Şükrü Erbaş, Mamaklı kadınlara, “Çatışmaların durması ve barışın sağlanabilmesi için bağımsız adaylara destek verin” çağrısı yaptı.

Paylaş

Ankara 1. Bölge Bağımsız Adayı Şükrü Erbaş, Mamaklı kadınlara, “Çatışmaların durması ve barışın sağlanabilmesi için bağımsız adaylara destek verin” çağrısı yaptı.
Mamak’ın Tuzluçayır Mahallesi’nde, önceki gün Çağdaş Kadın ve Çocuk Vakfı’nda kadınlarla buluşan Erbaş, seçimlerin Türkiye siyasi tarihinde bir kırılma noktası yaratabileceğini belirterek bağımsız adayların Meclis’e girmesinin önemli olduğunu kaydetti. Erbaş, mevcut partilerin ve liderlerinin kullandığı dilin dışında, sanatçı üslubunu, gerçeklerin sesini Meclis’te duyurmak üzere bağımsız aday olarak yola çıktığını kaydetti.
Erbaş, “Benim yaşadığım ülkeyle, hayatla bir problemim var. Bütün kurallar bizim dışımızda belirlenmiş; var olan eğitim, sağlık, ekonomi, siyaset politikaları vb. olduğu gibi bize dayatılıyor. Karşı durmamız da engelleniyor” diyerek halkın gerçek sorunlarının görmezden gelindiğini, şiddet dilinin her alana sirayet etmesi için uğraşıldığını ifade etti.
Toplantıya katılan kadınların, “DEP milletvekillerinin yaşadıklarının size de yapılmasından endişe ediyoruz” demeleri üzerine Erbaş, çeşitli baskılar yaşanabileceğini, bunları bilerek çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi. “Ülkede süren çatışmalı ortamın durması için konuşmak gerekiyor” diyen Erbaş, Türk ve Kürt halkının barışa olan umudunu Meclis’e taşıma sözü verdi.
Sohbet sonrası kadınlara şiir de okuyan Erbaş, “Unutma Defteri” kitabını kadınlar için imzaladı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yanlış politikalar turizmi öldürüyor

SONRAKİ HABER

Gür: CHP siyasi ahlaktan bahsedemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...