06 Temmuz 2007 00:00

OKS sonuçları pazartesi açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçlarının 9 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacağını bildirdi

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) sonuçlarının 9 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00’da Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından açıklanacağını bildirdi.
Aktürk, yaptığı açıklamada, sınav sonucunun açıklanmasından sonra yapılacak tercih işleminde, öğrencilerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Aktürk, “Öğrencilerin, yapacakları tercihin tek tercih olduğunu unutmamaları lazım. Tercihlerini yaparken 20 tercihi dikkatli seçmeleri gerekiyor. Bunun, son şansları olduğunu da unutmamaları gerekir” diye konuştu.
Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.
OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler.
Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak.
Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak. Adaylar, okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecekler. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

İnegöl’de katliam gibi kaza

SONRAKİ HABER

‘Vatansever çetesi’nin ‘1 numara’sı Veli Küçük mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...