06 Temmuz 2007 00:00

Deli dana riski devam ediyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de deli dana hastalığı (BSE) riski bulunan ülkelerden hayvan ithalatının yasaklandığını anımsatarak, BSE tehlikesinin devam etmesine karşın söz konusu yasağın delinmeye çalışıldığını bildirdi

Paylaş

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye’de deli dana hastalığı (BSE) riski bulunan ülkelerden hayvan ithalatının yasaklandığını anımsatarak, BSE tehlikesinin devam etmesine karşın söz konusu yasağın delinmeye çalışıldığını bildirdi.
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Resmi Gazetesi’nde geçen hafta yayınlanan “AB ülkelerinin tamamı ile Norveç, İzlanda, İsviçre, ABD, Kanada, Brezilya, Şili ve Tayvan’ın BSE riski taşıdığı” kararı anımsattı. Bayraktar, söz konusu kararla Türkiye’nin büyük bir felaketin eşiğinden döndüğü dile getirdi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in, “Bağıranlar çağıranlar olacak ama damızlık hayvan ithalatı başlayacak” sözlerini de hatırlatan Bayraktar, “Bu karar aynı zamanda ülke hayvancılığına sahip çıkması gerekirken ithalat hazırlıkları yapan gerçek sorumlulara ‘Dur’ diyen bir karar olmuştur” dedi. Bayraktar, TZOB’un bu duruma daha önce de tepki gösterdiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz bu makamlara politika yapmak için gelmiyoruz; bu makamlarda çiftçilerin ve tarım kesiminin hak ve menfaatlerini korumak için görev yapıyoruz. Geçen zaman ne kadar doğru işler yaptığımızı göstermektedir, göstermeye de devam edecektir. Tarım Bakanı, bu gibi konularda sanayiciler yerine bizi dinlemiş olsaydı, böyle talihsiz açıklamalar yapmazdı. Sanayicilerin çok iyi çalışan bir bakanı zaten var; ikinci bir bakana ihtiyaçları yoktur.” (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

GSYH’de sondan ikinciyiz

SONRAKİ HABER

‘Gerede sistemi kurulsaydı Ankara’da su sorunu olmazdı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...