07 Temmuz 2007 00:00

Petrol-İş dava açtı

Petrol-İş Sendikası, PETKİM’in yüzde 51’inin blok satış yoluyla özelleştirilmesine ilişkin ihale komisyonu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açıldı

Paylaş

Petrol-İş Sendikası, PETKİM’in yüzde 51’inin blok satış yoluyla özelleştirilmesine ilişkin ihale komisyonu kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açıldı.
Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın burada yaptığı açıklamada, ihaleyi kazanan konsorsiyum ile ilgili “belirsizlik ve şüpheler olduğunu” belirtti. Öztaşkın, “Özelleştirme, alıcı konsorsiyumun yapısı ve karmaşık ilişkiler ağı nedeniyle Türkiye’nin çıkarlarına değildir” dedi.
Petrol-İş, PETKİM özelleştirmesiyle ilgili olarak daha önce de Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı ile ihale şartnamesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemleriyle iki ayrı dava açmıştı.
Daha bitmedi
Gazetemize açıklama yapan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül, ihalenin bitmesinin bir anlamı olmadığını belirterek “Bize göre hiçbir şey bitmedi. Tam tersine yeni bir süreç başlıyor. Biz bu sürece hazırız. Şimdi önümüzde 22 Temmuz’da bir fırsat var. Biz işçilere, programında özelleştirme olan hiçbir partiye oy vermeme çağrısı yapıyoruz. Ülkenin gerçek kurtuluşu da buradan geçiyor” diye konuştu. Mücadeleyi sürdüreceklerini bildiren Doğangül, PETKİM’in peşini asla bırakmayacaklarını bildirdi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ
ÖNCEKİ HABER

Beksa işçisi mücadele edecek

SONRAKİ HABER

Yazın sıcakta, kışın soğukta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...