07 Temmuz 2007 00:00

Listede ve programda işçilere yer verilmedi

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası’nın 8’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, hiçbir partinin aday listelerinde çalışma hayatından, sendikalardan kişilerin olmamasını, seçim programlarında çalışma ...

Paylaş

Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası’nın 8’inci Olağan Kongresi’nde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, hiçbir partinin aday listelerinde çalışma hayatından, sendikalardan kişilerin olmamasını, seçim programlarında çalışma hayatının sorunlarına yönelik çözüm önerilerine yer vermemelerini eleştirdi.
Kongre dün Karayolları Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda başladı. Türk-İş ve bağlı sendikaların yöneticileri, meslek ve kitle örgütleri ile memur ve işveren konfederasyonlarından temsilcilerin de katıldığı kongrede konuşan Genel Başkan Fikret Barın, gelir ve servet dağılımı adaletsizliğinin her geçen gün arttığını anlattı. Konuşmasında hükümeti hiç eleştirmeyen barın, ayrıca Köy Hizmetleri toplu iş sözleşmesini şahsen imzalamasından dolayı Başbakan Erdoğan’a teşekkür etti.
Divan başkanlığına getirilen Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da partilerin aday belirleme yöntemine tepki gösterdi. Partilerin aday seyrine baktıklarında üzüntü duyduklarını dile getiren Kılıç, işçi ve emekçi kesimlere yer verilmediğini, verilen yerlerin de seçilemeyecek sıralarda olduğunu söyledi. Partilerin seçim programlarını da tek tek incelettiklerini, hepsinin serbest piyasa ekonomisine “evet” dediğini belirten Kılıç, çalışma hayatının sorunlarının, çocuk işçiliğinin, göçmen işçiliğinin sorunlarına yer vermediklerini ifade etti.
AKP istismar ediyor
EMEP Genel Başkan Vekili Haydar Kaya da cumhurbaşkanlığı krizinin ardından gidilen bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini söyledi. AKP’nin dini duyguları istismar edip, cumhurbaşkanı seçimlerinden dolayı mağdurları oynadığını, CHP’nin ise irtica, bölünme tehdidine sarıldığını, ırkçı, şovenist, milliyetçi bir propaganda yürüttüğünü, MHP’nin de urgan siyaseti yaptığını aktaran Kaya, halkın gerçek sorunlarının gündeme gelmediğini söyledi.
Tüm partilerin milliyetçi söylemleri yarıştırdığını ancak ülkenin bağımsızlığını ilgilendiren IMF, DB, AB ilişkileri ve üsler konusunda hiçbir çözümleri olmadığını kaydeden Kaya, işçilerin, emekçilerin örgütlenme sorunlarının çözümü olmadığını, PETKİM ile özelleştirmelerin devam ettiğini, cezaevlerinin iyileştirilmesi, 301’in kaldırılması, gerçek demokratik anayasa, Kürt sorununun halkçı demokratik çözümünün hiçbirinin gündemlerinde bulunmadığını söyledi.
Polisin yetkilerini artıran yasanın çıkarıldığını, barajların kaldırılmadığını, iki partinin bağımsızları engelleyen yasada birleşirken, Sezer’in de “en demokrat cumhurbaşkanı” olarak bu yasayı hemen onayladığını aktaran Kaya, EMEP olarak barajı aşmak için 37 ilde bağımsız adayları desteklediklerini, 44 ilde de kendi listeleriyle seçimlere girdiklerini dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Başoğlu, EP’i göreve çağırdı

SONRAKİ HABER

Beksa işçisi mücadele edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...