07 Temmuz 2007 00:00

‘Hak alınmaz verilir!’

Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş arasında 600 işçiyi ilgilendiren toplusözleşme imzalandı. 15 Şubat 2006’dan itibaren 3 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre 6 aylık ilk 4 dönemde sırasıyla yüzde 4, 5, 5 ve 5 oranlarında zam yapıldı.

Paylaş

Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş arasında 600 işçiyi ilgilendiren toplusözleşme imzalandı. 15 Şubat 2006’dan itibaren 3 yıl geçerli olacak sözleşmeye göre 6 aylık ilk 4 dönemde sırasıyla yüzde 4, 5, 5 ve 5 oranlarında zam yapıldı. Son yıl ise enflasyon oranında artış yapılacak. Sözleşme töreninde ise çarpıcı açıklamalar yapıldı. Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, bu zam oranlarına karşın kazanılmış haklarda geriye gidiş olmadığını savundu. Sendikal anlayışta değişime gerek olduğunu belirten Arslan, kavga ederek, pazı göstererek sonuç almaya dayalı sendikacılık döneminin kapandığını ileri sürdü ve şunları söyledi: “Burada bir düğün yapıyoruz. Düğünde ağanın eli tutulmaz. Sayın Başkan’dan, ücret zammının başındaki 4’ü 5, sonundaki 5’i de 6 yapmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Sözlerine “Hak verilmez alınır” sloganına atıfta bulunarak “Hak alınmaz verilir” diye başlayan Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin ise “İki ödül veriyorum. Baştaki yüzde 4’ü 5, sondaki 5’i de 6 yapıyorum” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yetki ihtilafı sürüyor

SONRAKİ HABER

Başoğlu, EP’i göreve çağırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa