07 Temmuz 2007 00:00

Tam kadro İsviçre’ye

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbul’daki çalışmalarda yer alan tüm futbolcuları bugün başlayacak yurt dışı hazırlık kampına götüreceğini söyledi.

Paylaş

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, İstanbul’daki çalışmalarda yer alan tüm futbolcuları bugün başlayacak yurt dışı hazırlık kampına götüreceğini söyledi.
Takımın yaptığı antrenman sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alman çalıştırıcı, bugün başlayacak yurt dışı kampında İstanbul’daki idmanlara katılan bütün futbolcuların yer alacağını belirterek, “Sakatlıkları bulunan oyuncular burada kalacak. Carrusca’nın da sakatlığı mevcut. Çalışmalarını o da burada sürdürecek” dedi.
Bir basın mensubunun, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin’in, “Orhan ve Cihan’a görüşlerimizi bildirdik” şeklindeki demecini hatırlatması üzerine Feldkamp, şunları söyledi: “Adnan bey bunu söylemişse, bu onun düşüncesi, benim değil. Öte yandan takımdan gitmeyi düşünen varsa, İsviçre ve Almanya kampında buna karar veririz. Sırf bu iki oyuncu için değil, ihtiyacımız olmayan bir oyuncu olursa bunu da değerlendiririz.”
Feldkamp, Song ve Tomas ile ilgili bir soruyu ise şöyle yanıtladı: “Basında bu iki oyuncu ile ilgili çok şey yazılıp çizildi. Bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Çalışmaları devam ediyor. Yazılıp çizilen şeylerden sonra birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Bir oyuncuya telefonla aranıp bir şeyler söylendiğinde bile kafası karışıyor. Bunun en güzel örneğini Ümit’te gördük. Bu konuda menajerler daha dikkatli olmalı ve sessiz düşünmeli. Zaten bir transferde en çok parayı menajerler kazanıyor.”
Lincoln sakat
Alman çalıştırıcı, iki gündür yapılan çalışmalarda yer almayan Lincoln’un ufak bir sakatlığının bulunduğunu belirtti. Bu oyuncunun sağ bacak alt adalesinde ufak bir sakatlığının bulunduğunu kaydeden Feldkamp, “İçeride hem çalışıyor, hem tedavi oluyor. Özellikle önceki gün yaptığımız çalışmada adalesinde bir zorlanma oldu. Biz de daha fazla zorlamamak için hafif bir tempoyla çalışmasını istedik” dedi.
Feldkamp, kamp kadrosuna almadığı Arjantinli futbolcu Carrusca’nın işini ciddiye almadığını dile getirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, Carrusca’nın, bir an önce takımla birlikte çalışmalara başlamasının kendisini sevindireceğini vurguladı.
Alman çalıştırıcı, santrfor alınması konusunda, yabancı kontenjanlarının dolu olduğunu, ancak iyi bir yerli santrforun transfer edilebileceğini söyledi.
İstanbul etabı tamamlandı
Bu arada Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını tek antrenmanla sürdürdü.
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde, Florya Metin Oktay Tesisleri Derwall Antrenman Sahası’nda gerçekleştirilen ve yaklaşık 1.5 saat süren antrenmanda futbolcular, top sürme, bire bir adam geçme ve 3’e 1 pas çalışmasının ardından, iki gruba ayrılıp kendi aralarında top kapma ve saklama çalışması yaptı. Feldkamp, hafif yağmur altında yapılan antrenmanın büyük bir bölümününde kalecilerle ilgilendi. İdmanda daha sonra Song ve Bouzid kalecilere şut çekti. Çalışmaya sağ bacak alt adalesinde sakatlık bulunan Lincoln ile tedavileri süren Carrusca, Aydın ve Uğur katılmadı.
Galatasaray, bu antrenmanla yeni sezon hazırlıklarının İstanbul etabını da tamamlamış oldu. (SPOR SERVİSİ)

Bugün gidiyorlar

Galatasaray’ın 15 gün sürecek yurt dışı hazırlık kampı bugün başlayacak.
Sarı-kırmızılı ekip, İsviçre ve Almanya’da iki etap halinde yapılacak kamp çalışmaları sırasında 5 hazırlık maçı oynayacak.
İlk olarak İsviçre’nin Cenevre kentine gidecek ve buradan Yverdon’da kamp yapacağı otele geçecek olan sarı kırmızılı ekip, Young Boys takımının ev sahipliğinde gerçekleştirilecek OBI-Cup 2007 Turnuvası’na katılacak. Galatasaray, turnuvada, 10 Temmuz Salı günü Anderlecht ile karşılaşırken, aynı akşam BSC Young Boys ile Borussia Dortmund karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmaların mağlupları 12 Temmuz Perşembe günü saat 18.30’da üçüncülük için karşılaşırken, galipleri aynı akşam 20.45’te şampiyonluk maçına çıkacak. Tüm maçlar Bern’de Stade de Suisse’de oynanacak.
Galatasaray, 13 Temmuz Cuma günü öğleden sonra Zürih’ten Almanya’nın Düsseldorf şehrine geçecek ve kamp çalışmalarını Duisburg’daki otelinde sürdürecek. Sarı-kırmızılı ekip, 15 Temmuz Pazar günü Köln, 18 Temmuz Çarşamba günü Fortuna Düsseldorf ve 21 Temmuz Cumartesi günü VFL Bochum’la hazırlık maçları yapacak.
Galatasaray kafilesi, 22 Temmuz Pazar günü İstanbul’a dönecek.
ÖNCEKİ HABER

Fenerbahçe’de 4 imza

SONRAKİ HABER

Eylemlere ara verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa