07 Temmuz 2007 00:00

Gordon Brown selefinin izinde

İngiltere ve İskoçya’da geçen haftaki bombalı saldırı girişimleri ardından artırılan güvenlik alarm seviyesi yeniden düşürülürken, Başbakan Gordon Brown ise selefi Tony Blair’in yolunu izleyeceği sinyalini verdi.

Paylaş

İngiltere ve İskoçya’da geçen haftaki bombalı saldırı girişimleri ardından artırılan güvenlik alarm seviyesi yeniden düşürülürken, Başbakan Gordon Brown ise selefi Tony Blair’in yolunu izleyeceği sinyalini verdi. Brown, Irak ve Afganistan işgallerinde “herhangi bir değişiklik olmayacağını” söyledi.
İngiltere’de ABD’nin Irak işgaline koşulsuz destek veren eski Başbakan Tony Blair, bu nedenle koltuğundan olmuştu. İşgal karşıtlığının giderek arttığı İngiltere’de halk, Brown’dan işgal politikaları konusunda değişiklik beklerken yeni başbakan ise selefinin yolunu takip edeceği izlenimi veriyor.
Irak’taki İngiliz askerlerinin geri çekilmesi için “acele” edilmemesi gerektiğini savunan Brown, çekilme takvimi belirlemenin “yanlış” olacağını da ileri sürdü. Afganistan konusunda da benzer “endişelerinin” olduğunu dile getiren İngiltere Başbakanı Brown, “Afganistan’ın Taliban’a karşı ön cephedir. Eğer Afganistan’ın güçsüz bir ülke olmasına izin verirsek, Taliban geri gelir ve biz 11 Eylül’ü yeniden görürüz” ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

SONRAKİ HABER

Irak’ta talan yasasına destek yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa