07 Temmuz 2007 00:00

Bin Umut meydana iniyor

Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayları Ardahan, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Kars, İstanbul, İzmir ve Van’da miting yapma kararı aldı. İlk miting 11 Temmuz’da Ardahan’da yapılacak.

Paylaş

Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayları Ardahan, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Kars, İstanbul, İzmir ve Van’da miting yapma kararı aldı. İlk miting 11 Temmuz’da Ardahan’da yapılacak.
Seçim çalışmalarını hızlandıran Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adaylarının merkezi miting programı hazırlandı. Mitinglere başta o ilin bağımsız milletvekili adayları olmak üzere, Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adaylarını destekleyen siyasi partilerin liderleri de katılacak.
Takvime göre, ilk miting 11 Temmuz’da Ardahan’da yapılacak. Ardahan’daki mitinge DTP Eş Başkan Vekili Selma Irmak, DEP Milletvekili Hatip Dicle ve görevden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş katılacak.
İstanbul’un tarihi net değil
Edinilen bilgiye göre bağımsız adaylar, İstanbul Valiliği’ne yaptıkları başvuruda istedikleri sonucu alamadılar. Çok fazla bağımsız adayın yarışacağı İstanbul’da valilik Bin Umut Adaylarına 20’şer dakikalık konuşma izni verirken, miting için tahsis ettiği yer de adayları memnun etmedi. Yer ve zaman konusundaki görüşmelerin sürdüğü İstanbul mitinginin tarihi daha sonra belirlenecek.
Bağımsız adayların miting programı ve katılımcıları şöyle:
  • Van: 13 Temmuz, (Hatip Dicle, Aysel Tuğluk, Saim Kartal, Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer)
  • Adıyaman: 14 Temmuz, (Aysel Tuğluk, Leyla Zana, Osman Baydemir, Ahmet İnan)
  • İzmir: 15 Temmuz, (Ahmet Türk, Levent Tüzel, Selim Sadak, Mehdi Aslan)
  • Bingöl: 15 Temmuz (Nuri Özmen, diğer katılımcılar daha sonra belirlenecek)
  • Kars: 18 Temmuz, (Mahmut Alınak, diğer katılımcılar daha sonra belirlenecek)
  • Diyarbakır: 20 Temmuz, (Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak) (İstanbul/EVRENSEL)

    Şırnak’ta Bin Umut coşkusu

    Şırnak Bağımsız Milletvekili Adayı Hasip Kaplan, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 3 ayrı mahallede seçim bürosu açtı. Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Orhan Doğan’ı anarak konuşmasına başlayan Kaplan, “Coşkunuzu, yiğitliğinizi çok iyi biliyorum. Bunu sevgili Orhan Doğan’ı uğurlarken dost düşman herkese gösterdiniz. Huzurunuzda bir söz vermek istiyorum. İster seçileyim ister seçilmeyeyim Cizre’de Orhan Doğan Barış ve Kültür Akademisi’ni kuracağız” diye konuştu. MHP’nin ip cellatlığı, AKP’nin de ip cambazlığı yaptığını dile getiren Kaplan, seçilmeleri durumunda ‘sözde’ değil ‘özde’ vatandaş olduklarını herkese göstereceklerini söyledi. Çatışmalarda yaşamını yitiren asker ve HPG’lilerin ailelerine de çağrı yapan Kaplan, “Gelin acımızı paylaşalım, bu kaosa son verelim” dedi.

    Mardin’de Kürtçe müziğe izin verilmedi
    Bin Umut Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Emine Ayna’nın Mardin’deki seçim bürosunun ön kısmına asılan bayraklar polisler tarafından ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle indirilmek istendi. Seçim bürosundaki seçmenler polislere tepki göstererek, “Gidin diğer partilerin bayraklarını indirin. Sonra gelin burayı indirin” dedi. Bunun üzerine bazı siyasi partilerin bayraklarını indiren polisler, Ayna’nın seçim bürosunun önündeki bayrakları da indirdi. Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, Mardin kent merkezinde ise seçim arabasının Kürtçe müzik çalmasına izin vermedi. Engellemelere rağmen seçim çalışmalarına devam eden Ayna, Mardin’in Midyat ve Dargeçit ilçelerinde seçmenlerle bir araya geldi.

    Türk, belediye işçileriyle buluştu
    Bin Umut Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet Türk seçim çalışmaları çerçevesinde Kızıltepe’deki işçilerle bir araya geldi. Kızıltepe Ana Çocuk Sağlığı Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye-İş Mardin Şube Başkanı Memduh Öztürk, DTP PM üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce işçi katıldı. Burada konuşan Türk, barış ve demokrasinin sağlanabilmesi için öncelikle kendi içlerindeki barışın ve kardeşliğin sağlanması gerektiğini belirtti. Türk, “Meclis’e 5 kuruş maaş almak için değil, sizlerin, demokrasi mücadelesi veren halkımızın, demokrasi mücadelesine sahip çıkmak için giriyoruz. Barışı ve demokrasiyi yaratmak ve sizlerin huzurunu sağlamak için gidiyoruz” dedi.

    Adıyaman Adayı İnan: Aleviler kirli politikayı görmeli
    Bin Umut Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet İnan, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi ile Bulam beldesinde seçim büroları açtı. Bulam beldesinde konuşan İnan, Alevi sorununa değinerek, 80 yıldır Kürtler üzerinde uygulanan asimilasyon ve inkar politikasının aynı şekilde Alevi vatandaşlar üzerinde de yürütüldüğünü söyledi. “Türkiye de AKP nasıl ki dini istismar ediyorsa, CHP de kirli bir şekilde Alevi mezhebine mensup vatandaşları istismar ediyor ve kirli politikalarına alet ediyor” diyen İnan, Alevi vatandaşlara seslenerek, bu kirli politikayı görmelerini AKP ve CHP’ye gereken yanıtı 22 Temmuz’da vermelerini istedi.

    Gaziantep Adayı Dalkılıç: Bizi engelleyemezsiniz
    Bin Umut Gaziantep Bağımsız Milletvekili Adayı Vakkas Dalkılıç’ın seçim çalışmaları devam ediyor. Dalkılıç seçim çalışmaları kapsamında Gaziantep’in Araban ve Yavuzeli ilçelerinde birer seçim irtibat bürosu daha açtı. Onlarca araçlık konvoy ile önce Araban ilçesine giden Dalkılıç, burada yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Açılışa DTP İl Başkanı Mustafa Tuç, EMEP Gaziantep İl Başkanı Mecit Bozkurt, ESP Gaziantep Temsilcisi Abdullah Özgenç, Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Dalkılıç, Kürtlerin Meclis’e girmemesi için çok büyük oyunların oynandığını belirterek, “Ancak bizler buna karşı diyoruz ki siz ne yaparsanız yapın bu halkın temsiliyet hakkını elinden alamazsınız” diye konuştu.

    Şemdinli’de Geylani için köy köy dolaşıyorlar
    Hazal Peker

    Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde köy ve mezralardaki evleri ziyaret eden Şemdinli Seçim Komisyonu Kadın Çalışma Birimi, Bin Umut Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Hamit Geylani’nin 5’inci sırasında bulduğu pusulanın örneğini dağıtarak, nasıl oy kullanacaklarını anlatıyor.
    Bin Umut Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Hamit Geylani, seçim bölgelerinden biri olan Şemdinli ilçesindeki çalışmalarına hız verdi. Birleşik oy pusulalarının kopyasının alınması ardından, Şemdinli Bağımsız Adayı Destekleme Komisyonu, pusulaların çok sayıda kopyasını çıkardı.
    ‘Her eve gireceğiz’
    Oy pusulaları gelmeden önce tüm belde, köy ve mezraları gezerek vatandaşlara Bin Umut Adayı Hamit Geylani’yi tanıttıklarını dile getiren Şemdinli Seçim Komisyonu Başkanı Muzaffer Akbaş, “Gittiğimiz her yere beklediğimizin de üstünde yoğun bir ilgiyle karşılanıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Şemdinli ilçe merkezi, belde, köyler ve mezralarda gidilmeyen tek bir ev bırakmayacağız. Birebir olarak yapacağımız görüşmelerle, oy pusulasında 5. sırada bulunan adayımızın listedeki yerini anlatacağız” dedi.
    Kadın komisyonu oy istiyor
    Şemdinli Seçim Komisyonu Kadın Çalışma Birimi ise, Tekeli (Gara) köyü ve köye bağlı Tanyolu (Gelişım), Oğlaklı (Meleya) mezralarında dün seçim çalışması yaptı. Çocukların zafer işaretleriyle karşılanan komisyon üyeleri, kadınlar tarafından yoğun ilgi gördü.
    Ellerindeki oy pusulası örneği ile evleri ziyaret eden komisyon üyeleri, kadınlara Hamit Geylani’in pusuladaki yerini nasıl bulacaklarını anlattı. Kadınlara 18 yaşından küçük biri ile beraber oy kullanmaya gidebileceklerini aktaran komisyon üyesi kadınlar, okuma-yazma bilmeyen kadınlara da pusulanın 5. sırasını işaretleyeceklerini belirtti. (Şemdinli/DİHA)
  • ÖNCEKİ HABER

    ROJEV

    SONRAKİ HABER

    EMEK DÜNYASI

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...