07 Temmuz 2007 00:00

KOZA, üçüncü davayı da kaybetti

KOZA AŞ’nin gazetemiz aleyhine açtığı 20 bin YTL’lik üçüncü dava da reddedildi. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada, şirket avukatı Bahadır Öztürk ve gazetemizin avukatı İlke Işık ...

Paylaş

KOZA AŞ’nin gazetemiz aleyhine açtığı 20 bin YTL’lik üçüncü dava da reddedildi. Ankara 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde önceki gün görülen duruşmada, şirket avukatı Bahadır Öztürk ve gazetemizin avukatı İlke Işık Sağdıç, son sözlerini söyledi. Avukat Sağdıç, Dikili Savcılığı tarafından yapılan soruşturmanın da gazetemizde çıkan haberi doğruladığını, bu yüzden davanın reddedilmesini istedi. Hakim Kenan Altıparmak da Yargıtay yolu açık olmak üzere davanın reddine karar verdi.
KOZA AŞ sahibi Akın İpek vekilleri tarafından açılan davada, haberimizin “şirket sahibini küçük düşürücü nitelikte olduğu, şirketin ticari itibarına zarar verdiği ve şirketin bu nedenle zarara uğratıldığı” iddia edilmişti.
Dava nedeni
Dava konusu haberde ise 19 Ağustos günü “Dikili Barış, Demokrasi ve Emek Şenlikleri” kapsamında düzenlenen “Siyanür-Altın Çevre Paneli”nde KOZA Altın Şirketi çalışanları ile belediye görevlileri ve halk arasında meydana gelen olaylar anlatılıyordu. Şirketin gazetemiz aleyhine açtığı iki dava daha önce, İzmir Mahkemeleri tarafından reddedilmişti. Bu davanın, şirket yetkilileri tarafından Ankara’da açılması dikkat çekmişti. Bu yüzden Ankara mahkemelerinin de KOZA’nın tazminat davasını reddetmesi olumlu karşılandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sivas anmaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Bor için cephe savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...