07 Temmuz 2007 00:00

Mersin’de demiryolu ölüm saçıyor

Mersin’in Çilekli Mahallesi’nden geçen TCDD’ye ait Adana-Mersin demiryolu üzerinde üst geçit bulunmadığı için her yıl onlarca vatandaş trenin altında kalarak can veriyor.

Paylaş

Mersin’in Çilekli Mahallesi’nden geçen TCDD’ye ait Adana-Mersin demiryolu üzerinde üst geçit bulunmadığı için her yıl onlarca vatandaş trenin altında kalarak can veriyor. Şans eseri kurtulanlar ise hayatlarını sakat kalarak sürdürmeye çalışıyor. Üst geçit için birçok kez başvuru yaptıklarını dile getiren mahalle halkı başvurularının sonuçsuz kalmasına tepki gösteriyor.
Her 20 dakika bir trenin geçtiği mahallenin içerisinde yeralan demiryolunda, son olarak 4 Temmuz günü 20 yaşındaki Musa Katılaş adlı vatandaş karşıdan karşıya geçmek isterken tren çarpması sonucu feci şekilde can verdi.
Yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Çilekli Mahallesi sakinleri, daha önce seslerini duyurabilmek için imza kampanyası başlatmış ancak bir sonuç alamamış. Mahalleliler, üst geçidin yapılmaması halinde daha farklı eylemler yaparak seslerini duyurmaya çalışacaklarını dile getirdi.
Bu korkuyu yaşamak istemiyoruz
Mahalle sakinlerinden Kezban Deniz, daha birkaç gün önce Musa Katılaş adlı bir gencin tren altında kalarak hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Tüm başvurularımıza rağmen, devlet hiçbir önlem almıyor. Her yıl çok sayıda vatandaş tren altında kalarak can veriyor. Artık korkudan çocuklarımızı dışarıya bırakamıyoruz. Yetkililer bir an önce önlemini alsın. Aksi takdirde, bu korkuyu ömür boyu yaşamamak için hepimiz tren yolu üzerinde oturacağız”diye yakındı.
Hüseyin Eroğlu da tren kazasından dolayı kaç insanın hayatını kaybettiğinin yetkililerin bilgisi dahilinde olduğuna dikkat çekti. Eroğlu, üst geçidin bilinçli olarak yapılmadığını düşündüklerini aktararak, “Çünkü bu mahallenin tümü Kürttür. Ve her zaman olduğu gibi bize yine ikinci sınıf muamele yapılıyor. Yoksa devletin bu mahallenin her iki köşesinde bir üst geçit yapacak gücü yok mu? Varsa niye yapmıyor? Biz binlerce imza topladık ama hiçbir sonuç elde edemedik” diye kaydetti.
Mehmet Demir adlı vatandaş ise seçim dönemlerinde birçok siyasi partinin bunu siyasi malzeme yaptığını ancak çözüm bulmadıklarını ifade etti. “Siyasiler her seçim döneminde gelip, ‘Artık sizin çocuklarınız tren altında kalmayacak. İktidar olduğumuz takdirde demiryolu üzerinde iki ayrı yerde üst geçit kuracağız’ diyorlar. Ancak seçim sonrası bir daha yüzlerini görmüyoruz” diyen Demir, yetkililerin yapmaması durumunda ve izin vermeleri halinde mahalle sakinleri olarak kendi aralarında para toplayarak üst geçit yapabileceklerini kaydetti. (Mersin/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Yargıya baskı ters tepti

SONRAKİ HABER

Sivas anmaları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...