08 Temmuz 2007 00:00

OKS sonuçları yarın açıklanıyor

Orta Öğretim Kurumları Sınav (OKS) sonuçları yarın açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) değerlendirmeleri erken tamamlayarak OKS sonuçlarının açıklanmasını bir gün önceye aldı.

Paylaş

Orta Öğretim Kurumları Sınav (OKS) sonuçları yarın açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) değerlendirmeleri erken tamamlayarak OKS sonuçlarının açıklanmasını bir gün önceye aldı.
MEB tarafından yapılan açıklamada, sonuçların 9 Temmuz Pazartesi saat 10.00’da
http://meb.gov.tr internet adresinden duyurulacağını bildirdi. Açıklamalara aynı zamanda öğrencilere de uyarılarda bulunuldu.
Açıklamada sınav sonucunun açıklanmasından sonra yapılacak tercih işleminde, öğrencilerin dikkatli olmaları gerektiğine dikkat çekildi.
Tercihler internetten yapılacak
OKS-Türkçe Matematik (OKS-TM) ve OKS-Matematik Fen (MF) puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecekler. Fen liselerine ve Anadolu sağlık meslek lisesi ile sağlık meslek liselerine OKS-MF puanıyla diğer okullara ise OKS-TM puanıyla yerleştirme yapılacak. Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak.
Tercihler, veliler tarafından bireysel olarak ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Adaylar tercih işlemlerini mezun oldukları veya sınav başvurularını yaptıkları ilköğretim okulu müdürlüklerinde yürütebilecekler.
20 okul tercih edilebilecek
Adaylar, okulların özel başvuru ve tercih şartlarına dikkat ederek en fazla 20 okul tercih edebilecekler. Bu sene ikinci bir tercih işlemi yapılmayacak. Tercihlerin iptal edilmemesi için okulların e-kılavuzda yayınlanan kayıt-kabul şartlarını adayların dikkatle okumaları gerekiyor. Sınav sonucuna göre tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5 YTL ödeyecek. Tercih sonuçları 27 Temmuz Cuma günü açıklanacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay hastayı haklı buldu

SONRAKİ HABER

Tatile değil tezgah başına…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...