08 Temmuz 2007 00:00

Yargıtay hastayı haklı buldu

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, tedavisi için yazılan ilaçları kullandıktan sonra mide kanaması geçiren hastanın açtığı tazminat davasının reddedilmesine dair kararı bozdu.

Paylaş

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, tedavisi için yazılan ilaçları kullandıktan sonra mide kanaması geçiren hastanın açtığı tazminat davasının reddedilmesine dair kararı bozdu. Verilen emsal kararda, “Vekil konumunda olan doktorun meslek alanı içerisinde olan bütün kusurları, hafif bile olsa sorumluluğunun unsuru olarak kabul edilmelidir. Doktor, hastanın zarar görmemesi için mesleki tüm şartları yerine getirmek, tıbbi açıdan zamanında somut durumun gerektirdiği önlemleri eksiksiz biçimde almak, uygun tedavi yöntemini belirleyip uygulamak zorundadır” denildi.
Üniversite hastanesine giden Ç.M, doktorun verdiği reçetede yazılı ilaçları kullandıktan 9 gün sonra mide kanaması geçirerek ameliyat olmak zorunda kaldı. Ç.M, 2 bin 850 YTL maddi ve 10 bin YTL manevi tazminat talebiyle doktor ve üniversite hastanesi hakkında dava açtı. Hastane ve doktor, tedavinin mide hassasiyeti olan kişilerde mide kanamasına neden olabileceğini, hastanın muayene sırasında mide rahatsızlığını doktora iletmediği için reçetede yazılı tedavinin uygulandığını savundu. Hastane ve doktor, mide kanaması geçirilmesinde kusurlarının olmadığını ve davanın reddedilmesi gerektiğini belirttiler. Mahkeme davanın reddine karar verdi.
Davacı Ç.M’nin dosyayı temyiz etmesi üzerine dava Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’ne geldi. Daire, mahkemenin kararını bozdu. Bozma kararının ardından yerel mahkeme yeni bir karar verecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Öğretmene tatil hayal oldu

SONRAKİ HABER

OKS sonuçları yarın açıklanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...