08 Temmuz 2007 00:00

Seçim hilesine onay çıktı

Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’nun, Yarsavut ve Belediyeevleri mahallelerinde kurulacak sandıkların ‘güvenlik’ gerekçesi ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü işletmesine konulması kararına, Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür’ün İl Seçim Kurulu’na verdiği itiraz dilekçesi reddedildi.

Paylaş

Ceyhan İlçe Seçim Kurulu’nun, Yarsavut ve Belediyeevleri mahallelerinde kurulacak sandıkların ‘güvenlik’ gerekçesi ile DSİ 6. Bölge Müdürlüğü işletmesine konulması kararına, Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür’ün İl Seçim Kurulu’na verdiği itiraz dilekçesi reddedildi.
İl Seçim Kurulu’na yapılan başvurunun reddedilmesine tepki gösteren Gür, kararı Yüksek Seçim Kurulu’na taşıyacaklarını ifade etti.
Karar siyasi
Gür, ilçe seçim kurulunun yapmış olduğu uygulamanın maddi gerçeğe uygun olmadığını ve antidemokratik bir uygulama olmadığını belirtti. İki mahallede son üç dönemde yapılan hiçbir seçimde güvenlik zafiyeti yaşanmadığını vurgulayan Gür, alınan kararın bir seçim hilesi olduğunu sözlerine ekledi. Yarsavut ve Belediyeevleri’nde 4 bin 500 seçmenin oy kullanacağı sandıkların 2 kilometre uzaklıktaki etrafı tel örgü ile çevrili alana götürülmesini hukuka aykırı olarak niteleyen Gür, iki mahallede de önceki seçimlerde DEHAP ve HADEP’in birinci parti olduğu bilgisini vererek, “Bu da siyasi bir amaç taşıdığının en önemli göstergesidir” diye konuştu.
MHP ve Emniyet’in işbirliği
“Geçen seçimlerde mükerrer oylarla açık seçim hileleri ile belediye başkanlığını kazanan MHP ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün açık işbirliği ile böyle bir uygulama yapılmaktadır. Çünkü son seçmen listelerinin güncelleşmesiyle bu partinin mükerrer oyları seçmen kütüklerinden düşürüldü. Bu korkuyla da Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla seçimlere müdahale ediliyor” diyen Gür, kararın seçimlere yapılan müdahaleye somut örnek olduğunu aktardı.
Gür, DSİ’de oy kullanmaya zorlanan seçmenlerin can güvenliğinden endişe ettiğini ve sandıkların güvende olmadığını düşündüğünü dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)
Adana’da Bin Umut mitingi 14 Temmuz’da

Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, 14 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek mitingde Adana halkına seslenecek. Adana mitingine İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı eski EMEP Genel Başkanı Abdullah Levent Tüzel, eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, DTP Eş Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, DTP Eş Genel Başkan Vekili Selma Irmak ve SDP Genel Başkanı Filiz Koçali de katılacak.
Adana’da seçim çalışması yürüten emek demokrasi ve barış güçlerinin ortak adayı Nazmi Gür için “Emek Barış Demokrasi ve Kardeşlik Mitingi” 14 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’de Uğur Mumcu Meydanı’nda (İstasyon alanı) gerçekleştirilecek.
Miting hazırlıkları kapsamında 100 bin el ilanı bastırıldı. Yaklaşık 50 bin kişinin katılımının hedeflendiği miting Nazmi Gür’ün çalışmalarının zirvesi olacak. Miting için DTP, EMEP Adana il örgütleri başta olmak üzere çeşitli sendika ve dernekler de aktif çalışma yürütüyor.
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

Barış için Meclis’e

SONRAKİ HABER

Esendere’de seçim şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...