08 Temmuz 2007 00:00

Barış için Meclis’e

Bin Umut Mersin Bağımsız Adayı Orhan Miroğlu, basın mensuplarıyla tanışıp sohbet etti. Armada Kulüp’te yapılan toplantıya EMEP MYK üyesi Ercüment Akdeniz, EMEP ve DTP yöneticileri ile yüz elliye yakın davetli katıldı

Paylaş

Bin Umut Mersin Bağımsız Adayı Orhan Miroğlu, basın mensuplarıyla tanışıp sohbet etti. Armada Kulüp’te yapılan toplantıya EMEP MYK üyesi Ercüment Akdeniz, EMEP ve DTP yöneticileri ile yüz elliye yakın davetli katıldı.
Miroğlu yaptığı konuşmada, barıştan, demokrasiden ve değişimden yana olanların Meclis’te temsil edilmesi için Bin Umut Adaylarının bir fırsat olduğunu söyledi. Yıllardan beri verdikleri mücadelede yanlarında olan EMEP ve SDP gibi partilerle beraber seçime gittiklerini belirten Miroğlu, başta Mersin olmak üzere Türkiye’de seçimlerde alınacak oyların 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde de barış ve demokrasi güçlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olmasının önünü açacağını vurguladı.
Bin Umut Adayları dışında kalan partilerin seçim çalışmalarını çatışmacı, şoven ve kan üzerinden yürüyen bir anlayışla sürdürdüğünü vurgulayan Miroğlu, toplumun seçimlere derin korkularla girdiğine dikkat çekti.
2007 seçimlerinin demokrasi güçleri için şans olduğunu belirten Miroğlu, ”Burada elde edilecek birliktelik 2009 yerel seçimleri ve 2011 genel seçimlerinde iktidar olmayı hedefleyen bizlere umut olacaktır. Çalışmalarımızı sadece bu seçimler için değil önümüzdeki diğer seçimleri de düşünerek yapmalıyız” diye konuştu.
Mersin’de gelir adaletsizliğinin had safhada olduğunu, kimsenin hayatından memnun olmadığını söyleyen Miroğlu, birçok mirasa sahip olan şehre yeteri kadar önem verilmediğini ifade etti. (MersinEVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kültürel değerlerimizi yaşatmalıyız

SONRAKİ HABER

Seçim hilesine onay çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...